Fixa vårfint hemma på nolltid!

Få saker är så härliga som när man får städa bort vintern och ta in våren hemma. Vi bad vår proffsiga panel med inredningsbloggare att tipsa: vilket är er bästa quickfix-tips för vårkänsla hemma?

Maria Celin som driver Inredningsbloggen på Leva och Bo säger så här: – När vårens första värmande solstrålar kommer – tvätta fönstren och byt till skira, vita linnegardiner. Mina vitmålade golv, som på vintern är lite dragiga, rensas från ullmattor och skuras med såpa. Sedan slipper de mattor hela sommaren! Ljuset reflekteras så vackert i det gamla träet.

linnegardiner

Låt skira linnegardiner sila in det ljuva vårljuset. Foto: Svensk fastighetsförmedling

trägolv

Ta bort mattorna under sommarhalvåren och släpp fram de fina trägolven. Foto: Erik Olsson

Tulpaner är ju ett säkert kort och Maria på Inredningsvis tipsar: – Kolla på loppis om du hittar några våriga, gärna udda vaser. Eller sätt tulpanerna i något oväntat som i en liten karaff, burk eller kopparhink. Vår älskade mässing har detta år fått stark konkurrens av koppar, som i övrigt är ett hett material att inreda med i vår. All anledning alltså att blompimpa farmors gamla kopparkittel med några fräscha vårblomster!

tulpanhink

Ställ tulpanerna i en hink, kopparkittel eller något annat udda! Foto: The Everyday Home

Jenny på Hemtrender visar att även andra blommor kan bidra till vårfeelingen: – Mitt bästa quickfix-tips för att få vårfint snabbt är att köpa hem några vårlökar. Kan vara krokus, pärlhyacint eller påskliljor, och sedan sätta dem i glasvaser, dricksglas eller helt vanliga enkla glasburkar som är på väg till återvinningen. Jag tycker det är så himla fint när man ser lökarnas rötter och behöver inte vara mer avancerat än så. Extra plus för att man kan plantera ut lökarna i trädgården senare i vår!

vårlökar1

Plantera dina vårlökar rakt ner i glasvasen! Foto: Jenny Martinsson

vårlökar2

Hemligt hos Hanna tycker att färgsättningen är A och O: – Jag tycker att nyckeln till vårigt hemma är mycket ljusa färger, gärna pasteller. Ljusrosa eller gammelrosa tillsammans med koppar är en riktig vinnare!

Ikea har prickat in två av vårens hetaste trender – rosa och koppar.

Alva som driver bloggen Domos Nostra har ett tips för den som inte vill måla om: – Är du lite sugen på en vårig fondvägg men vågar inte ta steget eftersom du är rädd att den inte ska passa året om? Sätt upp tyg på väggen istället! Det skapar samma känsla men du har möjlighet att enkelt byta ut tyget mot ett annat för att anpassa ditt hem efter årstiden.

ikea-tyg

Vill du inte måla? Häng upp ett vårligt tyg istället! Foto: Ikea