Höstens inredningstrender 2017

Hösten är här och vi har lämnat sol, bad och glass bakom oss. Nu är vi i stället redo för höstens inredningstrender och nyheter! Formexmässan inleddes den 23 augusti och under tre dagar samlades hela inredningsbranschen för att inspireras. Följ med när vi listar höstens inredningstrender 2017.

Bohemiskt 70-tal

Det är inte bara i modevärlden som man kan se att 70-talet kommer tillbaka stort. Retroinredning är bland det hetaste man kan ha just nu med färgglada tapeter, sammetssoffor och möbler med fransar på. Det får gärna vara stormönstrat som lyfter inredningen och skapar dramatik. Så damma av bumlingen och ta fram de gamla bruna vaserna som du fick av moster i konfirmationspresent, det är nu vi går tillbaka till det färgglada 70-talet igen!

23

Marockanskt

Avslappnade möbler som låga puffar i skinn är supertrendigt just nu! Orientaliska baldakiner över sängen och marockanska lammullsmattor med härliga mönster. Du kan förvänta dig starka färger, stora krukor och lampor i emalj. Marocko här här för att stanna!

12

Naturmaterial

Vi börjar gå mer mot skandinaviskt hantverk än den industriella stilen som har dominerat länge. Tänk långsiktigt och satsa på naturliga inslag som sten, glas och ljusa träslag för att skapa rätt känsla. Rotting och kork är material som kommer att dyka upp lite här och var. Det ska kännas nära och äkta! Linnetyg på kuddar och soffor har varit populärt länge men kommer att ”peaka” nu under hösten. Tonerna ska vara jordiga och får gärna vara avskalade.

267

Personligt

Det som är personligt kan inte vara mer rätt i tiden än det är just nu. Det är just det unika som vi vill få in i hemmen. Lär känna dig själv och din personliga stil, köp vintage, fynda på mormors vind eller använd dig av hemgjorda saker i inredningen. Makramé och batikmönstrade tyger flörtar med 70 talet. Det är det udda och det unika som vi vill åt. Allt som berättar en historia är intressant! Även de stora möbelföretagen har tagit fasta på detta och gör nyproducerade möbler i klassisk vintage-tappning.

125

Matt är flott!

Nu ska det blanka bort och istället så ska vi ta i matta material i rummen. Från att ha haft blänkande mässing som det mest populära så går vi mot en lugnare och mer dämpad känsla i inredningen. Matta krukor, textilier och väggfärg som till exempel kalkfärg är det som gäller just nu. Sammet och linne är material som kommer att hålla i sig ett bra tag till, så investera i en snygg soffa med ett matt tyg för den rätta känslan i vardagsrummet.

134

Text och foto: Madeleine Petersson, Social Stories (www.socialstories.se)