3 recept på ett läckert kök!

Det enkla köket är som bra råvaror. Det skapar förutsättningar att använda detaljer för att sätta en personlig prägel på ditt kök. Idag väljer många fortfarande det vita köket men grått och svart syns allt oftare i svenska hem. Vi har tittat närmre på de tre basfärgerna.

1. Vitt är ett säkert kort – men detaljerna sätter smaken

En vit bas ger dig möjlighet att addera spännande detaljer så som kakel, beslag, blandare, handtag och bänkskiva. Använd dig av en tapet eller en mörk väggfärg i köket i kombination med kakel för att anamma en tydlig art deco trend som fortsätter 2018. Eller skapa en bistrokänsla med större kaklade ytor och mörka trädetaljer. Välj en vit allmogelucka för en lantlig bas, en slät eller högblank lucka för en modernare stil eller en lucka med integrerade handtag för en minimalistisk känsla.

Bild 1
Ett enklare vitt kök skapar de bästa förutsättningarna för att addera en trendig blå kulör på väggarna.
Bild 2
En lucka i allmogestil tillsammans med pärlspont på väggarna, ger en klassisk lantlig look.
Bild 3
Hittar du inte rätt i handtagsdjungeln? Välj en lucka med integrerade handtag.
bild 4
Vit högblank lucka från Bäcklunda.
Bild 5
Detaljer i mässing och guld gör det enklaste köket supermodernt och lyxigt. Marmor är också ett vackert inslag för att få en lyxig känsla.

2. Grått är flott

Det grå köket har blivit populärt i moderna och trendiga hem. Detaljer du väljer blir avgörande för den stil du vill skapa. En grå lucka med små beslag kontra en grå lucka med klassiska beslag skapar två helt olika kök.

bild 6_2
Med en grå bas kan du addera bruna skinndetaljer och gröna växter och få till en vacker urban oas.

3. Våga välja svart som huvudingrediens

Ett svart kök är perfekt för dig som vågar lite mer. Det grafiska, moderna och kontrastrika köket skapar ett hårdare intryck. För dig som vill markera köket från resten av hemmet kan det svarta köket vara en optimal lösning. Komplettera med mässingsdetaljer för ett mjukare intryck eller med detaljer i krom för ett kallare känsla.

Bild 6
Med en svart bas och nyanser av grått får du en dramatisk scenografi i köket som framhäver maten och aktiviteten i rummet.

Vare sig du väljer en vit, grå eller svart lucka är det alltså fritt fram att addera snygga och stilsäkra ingredienser, som blir grädde på moset för ditt nya kök. Bon appétit!

Börja rita hos Bäcklunda.

Bäcklunda är ELONs egna kök och är tillverkat för att användas och passa olika människors livssituationer – från stora barnfamiljer och lantliv till singelhushåll och storstadspuls. Eftersom de sålt vitvaror i 50 år så vet de vilka krav som kan ställas på kök. Bäcklunda är ett nordiskt kvalitetskök till ett förmånligt pris och med snabba leveranser.

Välkommen in till Bäcklunda!