Låt grannen hjälpa dig med bostadsförsäljningen

Din mäklare har givetvis bäst koll på hårdfakta om bostaden, prisstatistik, tidigare försäljningar i området, samt ser till att säljare och köpare gör en trygg affär. Men när det gäller var bästa förskolan, löprundan eller restaurangen i området ligger, kan det vara guld värt att ta hjälp av din granne.

Granne med koll är en ny tjänst från Svensk Fastighetsförmedling som kan öka din bostads chanser på marknaden. – Det mesta kan man läsa sig till i prospektet, och mäklarna har svar på de flesta frågorna. Men när det gäller andra, mjukare värden, kan grannen berätta hur stämningen är i trapphuset eller var de finaste promenadstråken finns, säger Johanna Gavefalk, Marknad- och kommunikationschef på Svensk Fastighetsförmedling.

Granne med koll är en helt kostnadsfri tjänst från Svensk Fastighetsförmedling, där du som säljare kan välja att låta en granne vara med på visningen av din bostad och svara på frågor. – Grannen kan på ett transparent och trovärdigt sätt berätta om fördelarna med att bo i området, säger Johanna Gavefalk.

Ofta går det till så att mäklaren hälsar välkommen till visningen och samtidigt presenterar grannen som gärna hjälper till att svara på frågor. – Ett exempel är ett äldre par med utflugna barn som vill sälja sitt hus. De har kanske inte så bra koll på vilka förskolor och fotbollsplaner som finns i området. Då kan en granne med egna småbarn berätta istället. Att sälja och köpa bostad är ofta den största affär man gör i livet – då är det viktigt att det blir så bra som möjligt.

Väljer du att erbjuda Granne med koll inkluderas detta i objektsbeskrivningen. Mäklare kontaktar även din granne inför visningen med enklare råd och instruktioner i syfte att förbereda denne på bästa sätt. I anslutning till visningen utrustas den utvalda grannen med en pin som gör det enkelt för spekulanter att identifiera personen.

Låter Granne med koll intressant?

Prata med din mäklare. Och din favoritgranne.

Advertisement