Boende på en ny nivå

Från Karlatornet har man en förtrollande utsikt över Göteborg. Här bor man högt över staden i ett boende som håller internationell toppklass.

Karlatornet kommer att bli Nordens högsta byggnad, 245 meter fördelade på 73 våningar och cirka 590 lägenheter. Inredningen i Karlatornet är noggrant avvägd av projektets arkitekter, med fönster från golv till tak och genomgående exklusiva materialval – det här är urbana boenden som håller hög internationell klass. Lägenheterna i de översta våningsplanen, Skylevel, är inredda och ritade av den prisbelönte arkitekten Andreas Martin-Löf.

– Min vision för Karlatornets insida är att skapa precist utförda planlösningar där internationell lyx möter skandinavisk måttfullhet och elegans. Det är en nedtonad färgpalett i de översta våningsplanen. En dimfärgad grå kulör på väggar och tak, dovt pigmenterad ek på golven som möter matta kökssnickerier. Vi har tagit fram en särskild terrazzo specifikt för Karlatornet som, tillsammans med den ljusa marmorn, skapar stilrena accenter i bänkskivor och badrum.

Martin-Löf och hans kollegor har utgått från en modern helhet, där funktion, material och utsikt är avgörande byggstenar. Med högklassiga material och målsättningen att maximera utsikten från alla rum.

– Byggnaden är djup, precis som de flesta höga hus. Därför jobbar vi med att skapa planlösningar med tydliga siktlinjer och utblickar, samt generösa vardagsrum i hörnlägen. I de mörkare delarna finns gott om plats för att göra riktigt fina badrum, walk-in closets och andra spännande funktioner som adderar kvalitet till boendet.

De generösa badrummen har dubbla handfat och ligger i direkt anslutning till lägenheternas master bedroom. Köken är en också upplevelse utöver det vanliga, med stora köksöar där man kan stå och laga mat samtidigt som man njuter av den magnifika utsikten. Även med en genomgående standard i så här hög nivå finns det eftertraktade guldkorn även bland Karlatornets lägenheter, där vyerna blir till en extra effekt i bostaden och inte ens arkitekternas hjärtan kan låta bli att slå dubbla slag.