Skärgårdsutsikten skänker extra livskvalitet

Generös takhöjd, större boyta och havsutsikt var några av önskemålen när spelutvecklaren Nathalie Ek letade efter en ny bostad. I Oscar Properties-projektet No.4 hittade hon allt.

Genom panoramafönstren som sträcker sig från golv till tak i köket har Nathalie Ek och hennes sambo Johan en imponerande vy över Stockholms inlopp. Paret flyttade in i bostadshuset No.4 i Nacka Strand i november förra året, och det var just utsikten de föll för. 

– Det är få förunnat att se ut över skärgården när man vaknar på morgonen. Jag bodde på Östermalm innan, och måste medge att det var lite skrämmande att flytta från stan. Men jag stormtrivs, vattnet och lugnet skänker extra livskvalitet. 

Innan de flyttade från Östermalm hade paret en lång önskelista på vilka kvaliteter nästa bostad skulle ha: större boyta, generös takhöjd, terrass och havsutsikt. Med No.4 kunde de pricka av många önskemål. 

– I vanliga fall är det jag som hänger på Hemnet varje kväll, men den här gången var det min sambo Johan som visade bilderna på No.4, med de fina terrasserna och utsikten över vattnet.

Varken Nathalie eller Johan var särskilt bekanta med Nacka Strand sedan tidigare. 

– Jag hade varit på mässan några gånger, men aldrig reflekterat över att man kunde bo här. Nu skulle jag inte flytta på huset även om det gick. Utsikten är fantastisk och det går snabbt för mig att ta bussen till kontoret på Södermalm där jag jobbar. Nu byggs fler bostäder här, så Nacka Strand växer. 

Bostadens interiör har inspirerats av den omkringliggande skärgårdsnaturen. Köken går i en varm grå ton som påminner om klipporna utanför och till bänkskiva har man valt en kalksten från Östersjöområdet. 

– Det finns en tanke bakom varje designval i No.4. Hela byggnaden känns genomtänkt och gedigen. Jag har bott i en nyproducerad lägenhet förut, men det var en själlös betongkub. Det här är någonting helt annat. Dessutom har Oscar Properties varit hjälpsamma under hela processen och hållit alla besiktnings- och inflyttningstider. 

I huset hittar man flera servicelösningar, en bokningsbar biosalong, gästlägenhet till övernattande vänner och ett kylrum dit matkassar kan levereras när de boende inte är hemma.

– Bion är en hit. Vi bjöd några vänner på middag för några veckor sedan, efter maten poppade vi popcorn och gick ner och kollade på film ihop. 

 Med det nya boendet följde även nya grannar. 

– Vi hade faktiskt kontakt med varandra redan innan inflytt, när vi följde byggnationen på Instagram. Veckan vi flyttade in fick vi choklad i present av en granne och vi har pratat om att ordna ost- och vinkvällar i föreningen. Vi har blivit som en egen liten grupp. Det är roligt, i Sverige brukar man ju normalt sett inte ha så mycket kontakt med grannarna alls. 

Nathalie Ek

Ålder: 31.

Gör: Spelutvecklare på DICE. 

Familj: Sambon Johan.

Bor: 3:a på 74 kvm.

Få information om nästa visningstid och läs mer om No 4 i Nacka här.

Intresserad av fler Oscar Properties projekt? I Nacka omvandlar vi en tidigare spisbrödsfabrik till moderna bostäder under namnet Bageriet.