Stylisten: ”Så skapar du höstkänsla hemma”

Hemnet har under hösten intervjuat några av landets bästa stylister. Först ut var den Göteborgsbaserade och stilsäkra stylistduon Sundling Kickén. Du kan läsa den texten här. Nu är har vi frågat Charlotte Lindholm, stylist på på Stockholmsbaserade Historiska hem, vad hon tycker är hetast just nu.

Det senaste om bostadsmarknaden – i din mejlkorg. Skaffa Hemnets nyhetsbrev!

När vi ser din styling så tänker vi på det danska begreppet ”hygge”, det danska myset. Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag skulle beskriva min stil som skandinavisk/dansk inredningsstil med internationella influenser. Jag har alltid haft ett intresse för olika kulturer – och hämtar ofta inspiration där ifrån, så som färger och mönster och adderar ihop det med svensk designhistoria/våra tidsepoker.

– Historiska hem förmedlar enbart lägenheter och hus som är producerade innan 1965/1970, och det är då viktigt att anpassa stilen efter den arkitektoniska formen, men samtidigt addera något nytt. Jag sätter även människans kulturella, sociala och funktionella behov i fokus i mitt arbete, för att skapa ett hem som människor vill bo och vistas i.

Foto: Fredrik Boukari, @fboukari

Mörkret och hösten är här. Vilka är dina bästa tips för att skapa en härlig höstkänsla hemma?

– Textilier och ljuskällor är alltid A och O för att skapa en ombonad och trivsam miljö, särskilt under det mörkare halvåret. Att addera en härlig pläd som man kan mysa ner sig under när man kommer hem och fler punktbelysningar, i fönster, på hyllor eller vid soffan för att kunna skapa en mysig miljö och påverka välbefinnandet positivt. Även skulpturala ljusstakar, de är både vackra och funktionella och adderar en härlig höstkänsla i hemmet. För den som gillar naturen mycket som jag, så skulle jag besöka en blomsterbutik och köpa kvistar eller varför inte ta promenad i skogen och plocka egna för att ge hemmet den där sista touchen.

Foto: Fredrik Boukari, @fboukari

Vilka är dina favoritdetaljer hösten 2018?

– Mina favoritdetaljer under hösten är skulpturala ljusstakar, bland annat en i keramik från Malwina Kleparska, eller två vackra i glas av Swedish Ninja, som även tillverkar en bordslampa, vid namn Little Darling, där funktion och konsthantverk möter varandra på ett vackert sätt. En pläd som jag tänkt köpa in till mig själv nu i höst är ”krinkle plaid” från HAY i en färg med ett mycket passande namn för att skapa ett härligt höstmys där hemma, nämligen ”Atumn Red”.

Ljusstakar av Swedish Ninja. Foto: Fredrik Boukari, @fboukari

Har du något enkelt tips på hur man kan skapa den känslan du förmedlar i dina stylingar hemma?

– Jag skulle säga att textilier är det som gör störst skillnad i ett hem, våga blanda färger och mönster som harmoniserar med varandra på ex sängkläder, prydnadskuddar och plädar i soffan. Har du inga bra ljuskällor idag, så addera fler av detta, gärna 3 – 5 ljuskällor per rum. Tavlor på väggarna får också ett hem att kännas mer ombonat och kan va ett bra sätt att få in färg i hemmet.

Detta är Charlotte Lindholm

Namn: Charlotte Lindholm

Bor: Stockholm

Gör: Inredningsstylist på Historiska hem

Se mer av Charlotte på: @clindholm­_design