Styla väggarna inför visningen – experten ger sina bästa tips

Med några posters eller tavlor kan du snabbt, enkelt och för en liten peng förändra bostadens intryck och göra den mer trendig och modern. Annica Wallin, designchef på e-handelsbolaget Desenio, som säljer posters, prints och tavlor, ger sina bästa tips.

Foto: Desenio

Vilket är det enklaste sättet att snabbt göra en uppdatering av väggarna hemma?

– Inramade posters är det perfekta medlet för att skapa en snabb makeover inför exempelvis en visning. Börja med att bestämma dig för känslan du vill förmedla. Vill du ha det modernt, romantiskt eller naturligt? När man valt inriktning väljer man sedan motiv och ramar som passar, antingen utifrån en färgskala eller konststil, eller så mixar man utifrån sin personlighet. Den romantiska kanske väljer blommigt, ljust eller rosa, medan den trendiga väljer moderna målningar, monokrom fotokonst och abstrakta motiv i någon trendkulör.

Kolla in Desenios ramar – klicka här

Vilka är de tydligaste färgtrenderna våren 2019?

– Den här säsongen dominerar den rosa paletten i kombination med varma brända toner och brunt. Den gröna färgskalan fortsätter, men i en mer nedtonad palett. De beigea tonerna växer sig allt starkare, både åt det kallare grå samt det varmare spektrat.

Foto: Desenio

Har du några andra bra knep för att snabbt och smart styla om lägenheten inför en visning?

– Börja med att städa undan och plocka bort så mycket som möjligt, prydnadsföremål, personliga detaljer och så vidare. Därefter ställer du tillbaka några få inredningsdetaljer och skapar stilleben tills du får en bra mix som inte känns överlastad, men inte heller för tom och kal. Ett annat knep är att uppdatera textilier, som kuddfodral. Det är enkelt och billigt, men effektivt. Det viktigaste är att få fram detaljerna som gör att man vill bo i lägenheten eller huset.

Klicka här för att få inspiration för hur du kan styla dina väggar.