Hitta den rätte – genom att visa upp ditt kylskåp

Det sägs att vägen till en persons hjärta går via magen. Men frågan är om inte det nya är att vägen istället går via kylskåpet. Med Refrigerdating har Samsung skapat ett nytt sätt för svenskar att hitta kärleken.

Istället för att ha en porträttbild som med klassiska dejtingtjänster går Refrigerdating ut på visa insidan av sitt kylskåp.Foto: Samsung

För att göra det lättare för singlar att hitta den rätte har Samsung skapat dejtingtjänsten Refrigerdating. Istället för att ha en porträttbild som med klassiska dejtingtjänster går Refrigerdating ut på visa insidan av sitt kylskåp.

Oavsett om du tycker om skivad kalkon, zucchini eller torsk så finns det något för dig. Kolla bara in kylskåpet. – Dagens teknik gör det möjligt att både underlätta och skapa mervärde i människors vardag – med vår kylskåpsserie Family Hub kan man enkelt hålla koll på innehållet i sin kyl direkt i telefonen. När vägen till kärlek dessutom sägs gå via magen blir det också naturligt att sätta detta på prov på riktigt och fråga sig vad våra kylskåp egentligen säger om oss, när vi inte förskönar och lägger filter på våra profilbilder, säger Mathias Johansson, Nordic Training and Communications Manager Home appliances Samsung Norden.

Se på tv, kolla in recept eller ha koll på kalendern direkt på Family Hub-skärmen. Foto: Samsung

Refrigerdating har fötts ur den teknik som Samsungs kylskpåsserie Family Hub är byggd på. Kylskåpet har dels en touchskärm som möjliggör en bred palett av användningsmöjligheter. Den har även en kamera på som tar bilder på de livsmedel som finns i kylskåpet, något som exempelvis är perfekt ifall inköpslistan glömts hemma vid storhandlingen. Då går det att koppla upp sig via en app och enkelt se vad som finns i kylskåpet.

Läs mer om Family Hub här.

Onödigt utmanande

Dagens dejtingkultur präglas till viss del av en ytlighet som i slutändan kan påverka den egna självbilden, det menar Charlotte Sander, samtalsterapeut och grundare av relationsexperten.se. Det i sin tur kan göra mötet med en ny person svårt och onödigt utmanande. – Det vi delar med oss av oss själva på sociala medier är ofta en bild av vad vi vill vara, snarare än de vi faktiskt är. Refrigerdating är ett roligt sätt att göra det enklarare för singlar att presentera sig på ett mer ärligt sätt och bjuda in till spännande samtal där paren lär känna varandra enklare, utan filter och redigerade bilder, säger hon.

Rent praktiskt går det till så att varje person laddar upp en bild på insidan av sitt kylskåp. Sedan swipar användaren höger för att gilla eller vänster för att ogilla en bild. Om två användare matchar, vilket innebär att de gillat varandras bilder, kan de ta kontakt via plattformen.

Testa Refrigerdating här!

Rent praktiskt går det till så att varje person laddar upp en bild på insidan av sitt kylskåp.Foto: Samsung