Skräddarsydda lösningar gör livet enklare för dig

Ett uppkopplat hem förenklar och effektiviserar, samtidigt som det ökar den personliga friheten hemma. Genom att låta vitvarorna själva hålla koll på hemmet får du tid till annat. – Uppkopplade vitvaror skapar nya möjligheter med ny och smart teknik som berikar och gör vardagen enklare, säger Sofia Högberg, Campaign manager på Siemens Hushållsapparater.

Foto: Siemens

År 2020 uppskattas det finnas nästan 50 miljarder uppkopplade saker i världen. Det skapar nästan oöverskådligt med nya möjligheter för människor och uppkopplade vitvaror är tydligt exempel på nyttan i detta. Få en notis när kycklingen du tillagar i ugnen har uppnått rätt temperatur eller låt espressomaskinen bestämma vilken styrka du bör ha på kaffet, oavsett vad du vill ha ut av uppkopplade vitvaror så är det mesta möjligt.

Vill du koppla upp dina vitvaror? Läs mer på Siemens hemsida.

Höga krav

Siemens har utvecklat vitvaror som svarar upp till de krav människor har på uppkoppling i hemmet, det finns också möjligheter för att skräddarsy lösningar hemma utifrån egna önskemål. Home Connect, som är en tjänst som gör det möjligt att koppla samman olika smarta produkter i hemmet, är ett bra exempel på detta.– Med Home Connect-appen kan du styra dina Wi-Fi-anslutna Siemensprodukter via din mobil eller surfplatta. En av samarbetspartnerna som ingår i Home Connects nätverk är IFTTT. IFTTT står för ”If This Then That” och är en tjänst som möjliggör smart kommunikation mellan hemmets smarta produkter, appar, prylar och tjänster, säger Sofia Högberg, Campagin manager på Siemens Hushållsapparater.

Hon pekar på möjligheterna med att skapa egna smarta sammankopplingar hemma. – På så sätt kan du skapa dina egna automatiserade uppgifter och rutiner, som är perfekt anpassade efter dina behov. Det innebär till exempel att om du har en Wi-Fi ansluten tvättmaskin från Siemens, och smarta lampor hemma så kan den smarta lampan börja blinka när tvätten är klar.

Foto: Siemens

Smidigt att använda

I framtiden kommer allt fler digitala produkter kunna kopplas upp, då är det viktigt att ha grunden för detta klar. Experter menar att möjliggörandet av teknik hemma är en viktig del av utvecklingen, därför kan tekniken inte vara krånglig. Det ska fungera smidigt och faktiskt underlätta i vardagen, oavsett vilken kunskapsnivå användaren befinner sig på.

I Home Connect-appen finns olika tjänster och guider som förenklar vardagen ytterligare. Det går att få förslag på vilket tvättprogram som ska användas och tjänsten recipeWorld ger tillgång till en hel värld av recept. Välj ut ditt favoritrecept och skicka inställningarna direkt till ugnen, via appen.

Hur kan smarta vitvaror förenkla, till exempel småbarnsföräldrars vardagsliv? – Smarta vitvaror hjälper till i vardagen genom att hålla koll på hemmet. Du får via Home Connect-appen push-notiser till exempel när tvätten är klar eller när ugnsprogrammet och middagen är klar, säger Sofia Högberg.

Koppla upp dina vitvaror med hjälp av Siemens. Läs mer här.