Kylskåpet som är bäst i test

Det är lätt att ta kylskåpet för givet, men med ny teknik och smarta lösningar har kylskåp blivit en smart, effektiv och snygg del av köket.

Foto: Samsung

Det är viktigt att kylskåp kan hålla en jämn temperatur i alla delar av kylskåpet. Om ett kylskåp kan hålla temperatur över en lång tid håller sig matvarorna fräscha längre.

I Samsungs kylskåp RR40M7565 har den här sortens kylteknologi förfinats. Bland annat har kylskåpet en Digital Inverter-kompressor, vilket är en teknik som möjliggör olika driftlägen beroende på vilket kylbehov som behövs. Den här tekniken är en av de saker som sticker ut med RR40M7565, det menar Mathias Johansson, Nordic Training och Communication Manager på Samsung. – Vårt All Around Cooling-system som blåser ut kyla på alla hyllplan samt våran Digital Inverter-kompressor som anpassar sin drift efter behov är värda att nämna. Ska du enbart öppna skåpet för att hämta mjölk så behöver inte skåpets kylsystem jobba på max, har du däremot storhandlat och ska lasta in alla matvaror behöver kylsystem jobba på max för att snabbt kyla ner alla matvaror, säger han.

Här kan du köpa Samsungs testvinnande kylskåp.

Bäst i test

Samsungs kylskåp har gått hem på den svenska marknaden. RR40M7565 har utsetts till ”Bäst i test” av tidningen Råd & Rön både 2017 och 2018 med motiveringen ”överglänser de övriga testade skåpen när det gäller att hålla temperaturen nära den inställda i hela kylutrymmet. Samsungs modell klarar till exempel av att hålla en godkänd temperatur även högst upp i dörren, något som många skåp har svårt för.”

Det grundläggande effektiva kylsystemet gör att mat i hela kylen hålls fräsch. Det går också att justera fuktighetsnivån i grönsakslådan genom att själv styra ventilationen via en luftfuktighetskontroll.

Just möjligheten att kontrollera och styra kylskåpet är effektivt tack vare Smart Dongle, en kontrollpunkt som du kan köpa till kylskåpet. Smart Dongle ser ut som en USB-sticka och placeras vid toppen av kylskåpets dörr. Via ditt wifi-nätverk kan du koppla upp din telefon mot Smart Dongle och på det sättet ha koll på kylens aktuella temperatur, slå på och stänga av funktionen Snabbfrysning och få varningsmeddelanden ifall dörren stått öppen en viss tid.  

Klicka här för att läsa mer om Samsungs kylskåp. 

RR40M7565 har utsetts till ”Bäst i test” av tidningen Råd & Rön både 2017 och 2018. Foto: Samsung