Låt inte tvättmaskinen styra din vardag

Låt inte tvätten styra dig, styr istället tvätten. Med Siemens smarta tvättmaskiner kan du starta maskinen var du än är – så tvätten är klar precis när du vill.

Genom att koppla upp dina vitvaror hemma, särskilt tvättmaskinen, gör du faktiskt miljön en tjänst. Många väljer fel program när de tvättar kläder vilket orsakar onödig vattenuppvärmning och förkortar kläders livstid.

Vill du koppla upp dina vitvaror? Läs mer på Siemens hemsida. 

Foto: Siemens

Med Siemens smarta tvättmaskiner och Home Connect, en tjänst som gör det möjligt att koppla samman olika smarta produkter i hemmet, kan du optimera användandet av din tvättmaskin. Via Home Connect-appen får du förslag på lämpligaste tvättprogrammet, baserat på din tvätt. Du kan också effektivt styra när maskinen ska starta så att det passar ditt vardagliga schema och eventuella oväntade förändringar. – I Home Connect-appen finns en guide som föreslår det bästa tvättprogrammet utifrån den tvätt du ska tvätta. Du får även en push-notis när tvätten är klar, säger Sofia Högberg, Campagin manager på Siemens Hushållsapparater.

Foto: Siemens

Smarta lösningar för smarta hem

Den här sortens smarta styrning går att applicera på de flesta av Siemens vitvaror, till exempel ugn, kyl och frys, diskmaskin och espressomaskin. En av samarbetspartnerna som ingår i Home Connects nätverk, är IFTTT. IFTTT står för ”If This Then That” och är en tjänst som möjliggör smart kommunikation mellan hemmets smarta produkter, appar, prylar och tjänster. På så sätt kan vem som helst skapa sina egna automatiserade uppgifter, processer eller åtaganden, som är perfekt anpassade efter enskilda behov.– Det innebär till exempel att om du har en Wi-Fi ansluten tvättmaskin från Siemens, och smarta lampor hemma så kan den smarta lampan börja blinka när tvätten är klar, säger Sofia Högberg.

Koppla upp dina vitvaror med hjälp av Siemens. Läs mer här.

Fakta: Så kan du koppla upp din tvättmaskin och torktumlare

  • Röststyrning: Genom att koppla samman dina vitvaror med en smart högtalare, som Amazon Alexa, kan du styra din tvättmaskin med röstkommandon från soffan.
  • Home Connect-appen: Via appen kan du styra och planera ditt tvättande in i minsta detalj. Du kan starta, stoppa och ändra inställningarna enkelt i det smarta gränssnittet.
  • IFTTT: Bygg dina egna lösningar utifrån dina behov med hjälp av tjänsten IFTTT som ger dig möjligheten att anpassa dina uppkopplade vitvaror på ditt sätt.