Solskydden som sänker din energiförbrukning

Håll nere energiförbrukningen samtidigt som du får en unik inredningsdetalj hemma. Med klimatsmarta solskydd får du både och.

Foto: Markilux

Även om varma och soliga somrar är härliga är det skönt att ibland kunna stänga ute solens värme. Moogio är Nordens ledande butikskedja för skräddarsydda solskydd och de lanserade nyligen en serie klimatsmarta solskydd. – Det ger bättre komfort och inomhusklimat, utan att behöva använda energi till att kyla ner bostaden. Det ger utöver mindre miljöpåverkan även lägre driftskostnader jämfört med att kyla ner bostaden. Dessutom skyddas möbler och inredning mot UV-strålning, säger Johan Palmér, VD på Moogio.

Läs mer om Moogios olika lösningar för ditt hem.

Varför har Moogio valt att ta fram en serie med energismarta solskydd?

– Vårt mantra är ”Creating Smart Shades” och våra kunder är medvetna kunder som värderar design och funktion, självklart alltid skräddarsytt i hög kvalitet. Vi arbetar hållbart vilket innebär hög kvalitet och funktion för en lång livslängd på produkterna och installationen. Vi värnar om våra kunder och vår miljö, därför erbjuder vi energismarta lösningar som både förhöjer våra kunders upplevelse, ekonomi och en god påverkan för vårt klimat

Olika lösningar för olika hem

Solskydden ser och fungerar på olika sätt. Det kan vara markiser som automatiskt fälls ut eller ner under soliga dagar eller så kan det vara duette-gardiner som isolerar fönstret. Moogio har även olika typer av material som reflekterar solstrålning och därmed minskar värmen. Moogio gör ofta hembesök för att kunna ta fram de bästa lösningar utifrån varje bostads förutsättningar. – Våra medarbetare är utbildade för att ge våra kunder rådgivning, så vi kommer fram till den bästa lösningen tillsammans med kunden beroende på vad som värderas högt, till exempel design och funktion, säger Johan Palmér.

Vill du ha solskydd hemma? Moogio hjälper dig, läs mer här.