Flexibel matlagning underlättar livspusslet

Flexibilitet är en viktig komponent i matlagning, dels för att underlätta själva tillagningen men också för att varje måltid ska bli en smidig del i livspusslet. Samsungs ugn Dual Cook Flex är ett bra exempel på hur ugnar utvecklats och anpassats till ett mer modernt kök.

Foto: Samsung

Matlagning har fler ansikten, ibland krävs det mycket tid och passion för att tillaga en särskild rätt. Men ibland ska det bara gå snabbt då barnen behöver äta innan fotbollsträningen. Oavsett vad du är ute efter måste ugnen kunna användas på olika sätt, beroende på situationen. Samsungs ugn Dual Cook Flex har utvecklats för just detta, med flexibilitet i fokus. – Du kan ha två olika temperaturer samtidigt och på så sätt effektivisera matlagningen, säger Mathias Johansson, Nordic Training and Communications Manager Home appliances på Samsung Norden.

Uppdatera ditt kök med Dual Cook Flex – läs mer här.

Två roterande fläktar

Nyckeln till det Mathias Johansson berättar om är en flexibel dörr som gör det möjligt att öppna hela dörren, men även en övre eller nedre zon. Då går det att använda den övre halva för att tillaga mindre rätter. Inne i ugnen finns två fläktar som roterar i motsatt håll, vilket gör att värmen får en väldigt bra spridning. – Genom att dela upp ugnen och bara använda en del minskas energiförbrukningen. Men du kan använda hela ugnen och få en jämn och bra värmespridning, säger han.

Foto: Samsung

Koppla upp och kontrollera

I takt med att våra hem blivit allt mer intelligenta har också kraven på uppkopplade produkter ökat. I dag går det att koppla upp vitvaror och på det sättet anpassa funktionaliteten utifrån unika behov. Med Samsungs app går det enkelt att kontrollera ugnen oavsett var du befinner dig. Det går att förvärma eller stänga av ugnen, men även justera temperatur eller välja förprogrammerade program. – För min del har det varit väldigt bra att få en notis i telefonen när ugnen är klar eller har uppnått rätt temperatur. Det är en liten del av hela funktionen men något som hjälpt mig en hel del i vardagen, säger Mathias Johansson.

Fakta: Spara energi med Dual Cook Flex

Genom att bara använda ugnens övre zon kan du minska tiden för matlagning med 22 % och förbruka 21 % mindre energi, jämfört med att värma upp hela ugnen* **.

Här kan du läsa mer om fördelarna med Samsungs Dual Cook Flex ugn.

* Den totala energiförbrukningen minskade med upp till 20 % enligt interna testresultat baserat på testprotokollet IEC-60350 (småkakor, varmluftsfunktion 155 , jämfört med att använda hela ugnen).  ** Den faktiska besparingen varierar beroende på maträtt, handhavande och andra faktorer.