Med ny smart teknologi går det att tvätta snabbare

Att spara tid är något som varje småbarnsförälder kämpar för. Med Samsungs Quick Drive tvättmaskin går det faktiskt att spara tid på något så vardagligt som att tvätta. – Den gör en tvättdag till en tvättförmiddag, säger Mathias Johansson, Nordic Training and Communications Manager Home appliances på Samsung Norden.

Foto: Samsung

De flesta har någon gång suckandes satt igång den tredje omgången tvätt på bara några timmar för att veta att det snart är dags igen. Att tvätta kläder är något vi dagligen gör utan att nödvändigtvis tänka särskilt mycket på det.

Läs mer om teknologin bakom Samsung QuickDrive här.

Samtidigt har tekniken i moderna tvättmaskiner utvecklats dramatiskt, något som Samsungs tvättmaskin QuickDrive är ett exempel på. Med ny smart teknologi går det att tvätta snabbare utan att tumma på tvättresultatet. Det går också att tvätta i lägre temperatur. – Den enkla förklaringen är att tvättmaskinen är effektivare oavsett vad du tvättar. QuickDrive-teknologin reducerar tvättiden genom att trumman i maskinen rör sig på ett sätt som gör vattenflödet mer effektivt, då tränger tvättmedlet djupare ner i tyget, säger Mathias Johansson, Nordic Training and Communications Manager Home appliances på Samsung Norden.

Foto: Samsung

Koppla upp maskinen

QuickDrive- tvättmaskiner går att koppla upp ditt WiFi, vilket innebär att det går att styra tvättmaskinen via en app. Målet är att underlätta för människor i vardagen, som med tjänsten ”Laundry Recipe”, som fungerar som din personliga tvättrådgivare. – Om jag ska tvätta sambons nya blus och en scarf, vad för program ska jag använda? Kan jag ens tvätta dem samtidigt? Det kan maskinen hjälpa till med och ge dig råd. Det går också att styra maskinen så att den blir klar vid en viss tidpunkt, säger Mathias Johansson.

Köp QuickDrive – klicka här.

Självklart har hållbarhet varit en viktig del av QuickDrives utveckling. Mathias Johansson förklarar det är flera saker som gemensamt gör tvättmaskinen mer hållbar. Kortare tvättar *förbrukar mindre energi och den moderna teknologin i tvättmaskinen effektiviserar alla program. – Ett bra exempel är ylleprogrammet som är 70 procent mer skonsamt än vad det varit på tidigare maskiner, tack var en mer modern teknologi. Den sortens utveckling gör tvättmaskiner mer hållbara, säger han.

*Sparar upp till 20 % energi med bomullsprogrammet, 40 , halvfull, och Super Speed, 40 , 5 kg tvätt, enligt testdata från Intertek