Se vad du har i kylskåpet – oavsett var du är

Historiskt sett har vardagsrummet varit hjärtat i svenska hem. Men något har hänt de senaste åren, vilket Samsung har identifierat. – Köket har vuxit fram som hjärtat i hemmet, det är en naturlig samlingsplats, säger Mathias Johansson, Nordic Training and Communications Manager Home appliances på Samsung Norden.

Foto: Samsung

Köket är den plats i hemmet där vi lägger mest pengar, som vi använder mest och faktiskt umgås mest i, det visar en Sifo-undersökning från 2018. Detta har påverkat hur svenskar väljer vad som ska finnas i köket och i takt med att smarta produkter tagit en allt större plats i våra liv har de också anpassats för köket.

Vill du ha Family Hub hemma hos dig? Läs mer här.

Mathias Johansson är Nordic Training and Communications Manager Home appliances på Samsung Norden. Han pekar på en särskild Samsungprodukt som ett tydligt exempel på utvecklingen, kyl- och frysskåpet Family Hub.– Family Hub har vuxit fram med utvecklingen och utvecklas ständigt i och med att det kontinuerligt uppdateras. Målet är att det ska vara enklare att använda skärmen än plocka upp telefonen, säger han.

Foto: Samsung

Skärmen som Mathias hänvisa till sitter mitt på kylskåpet. Kylskåpet har dels en touchskärm som möjliggör en bred palett av användningsmöjligheter. På insidan av kylskåpet finns även kameror som tar bilder på de livsmedel som finns i kylskåpet, något som kan vara bra ifall inköpslistan glömts hemma vid storhandlingen. Då går det att koppla upp sig via en app och enkelt se vad som finns i kylskåpet.

Men det är mer än en skärm och kameror menar Mathias Johansson. – Det går att dela upp Family Hub i tre delar: Mat, familj och underhållning, säger han och förklarar närmare.

Mat: – Med kameror som sitter i kylskåpet är det enkelt att veta vad som finns i kylen genom att koppla upp sig via mobilen. Det är också effektivt utifrån ett hållbarhetsperspektiv då det går att minska matsvinnet genom att undvika att köpa varor i onödan.

Familj: – Genom att du har kalendern direkt på skärmen på kylskåpet är den alltid närvarande. Istället för att ha små lappar uppsatta över hela kylskåpet kan du använda skärmen, du kan också ha ett specifikt schema för varje familjemedlem. Sedan kan du få notiser i mobilen så att du inte missar något, det är en väldigt uppskattad funktion.

Underhållning: – Detta är en funktion som många stressade föräldrar tycker om. Barnen kan titta på tv direkt på skärmen, om man har en nyare Samsung-TV går det att spegla tv-skärmen till kylskåpet. Om man saknar en Samsung-TV är det inga problem för det finns ett stort antal appar, till exempel SVT Play som det går att streama video från, direkt på skärmen. Det adderas hela tiden nya appar och gränssnittet uppdateras kontinuerligt.

Köp Family Hub – läs mer här.

Fakta: Detta är Family Hub

  • Family Hub är ett spektakulärt kyl & frysskåp med en touchskärm som låter dig hantera dina matvaror, kommunicera med familjen och underhålla dig och dina gäster.
  • Kameror på insidan av kylskåpet tar bilder på dina livsmedel, så att du enkelt kan se i din telefon vad som behöver handlas på vägen hem. Inte så konstigt att Family Hub är hemmets nya mittpunkt.