Allt du behöver för en aktiv livsstil

Livet är ett äventyr. Vissa dagar ska man kryssa sig genom rusningstrafik, andra ska man ta sig till svenska fjällen. Och ett aktivt liv kräver en flexibel bil. En bil som erbjuder komfort och prestanda och samtidigt rymmer allt som krävs för dina favorithobbys – oavsett om det är tennis eller bergsbestigning, segling eller skidåkning.

– Nya RX ska fungera i vardagen och samtidigt underlätta för människor med en aktiv livsstil. Jag tror den kommer överraska såväl förstagångsköparen som våra lojala kunder, säger Takayuki Katsuda, Chief Engineer på Lexus.

Bygg din Lexus RX – klicka här.

Lexus RX är en väl avvägd kombination av kraft, elegans, komfort och praktiskt förnuft. Att exempelvis dra upp båten blir ett nöje tack vare motorprestandan och det banbrytande systemet med fyra kameror som skapar en virtuell 360-gradersvy på bilens multimedia-skärm.

En smart fyrhjulsdrift bidrar också. Systemet anpassar sig efter fart, underlag och drivkraft. Även om man befinner sig på snötäckt skogsväg tar sig bilen fram utan att föraren egentligen behöver tänka på hur. Istället kan man njuta av den välkomnande förarmiljön, de sköna sätena, hantverket i varje detalj och infotainment-systemets alla möjligheter.

Brittiska Top Gear lyfter fram bilens design som något unikt: ”Den är betydligt mer iögonfallande än andra SUV:ar i samma prisklass.” Amerikanska Automobile skriver att ”nya RX är vacker och kompetent”.

Hjärtat i nya RX

Hjärtat i nya Lexus RX är den självladdande elhybrid-drivlinan eftersom elhybriden sömlöst optimerar kraftkällan efter körförhållanden och drivs ungefär 50 procent av tiden av elmotorerna. Till skillnad från elbilar eller plug-in-hybrider behöver man aldrig ansluta en självladdande elhybrid till ett eluttag. Bilen är perfekt när du kör i lägre hastigheter då vanligtvis endast elmotorerna driver bilen framåt, vilket innebär att bränsleförbrukningen och utsläppsnivån är noll.

Läs mer om nya RX – en sofistikerad SUV.

Lexus RX är rymlig, intelligent och komfortabel. Fyrhjulsdriften tar en framåt, utrymmena gör att allt och alla får plats och smarta lösningar som 360-gradersvyn ger full kontroll. För den som behöver ännu mer plats åt fler passagerare eller större bagageutrymme finns den större versionen – Lexus RX L – med sju säten.

Målet för Lexus är att varje bil ska leverera något mer än det förväntade och alltid förutse förarens behov. Vilket passar perfekt för den som alltid är redo för nya äventyr.

Fakta: Detta är nya Lexus RX

En sofistikerad SUV som sammanför en unik upplevelse bakom ratten med förstklassig design. Den självladdande elhybriden RX 450h har ett kaxigt utseende och så fort du sätter dig i förarsätet möts du av avancerade tekniska lösningar och intuitiva uppkopplade tjänster. RX är en självladdande elhybrid, vilket innebär att bilen sömlöst kombinerar bensin med eldrift och laddas dessutom medan du kör. Inga sladdar och inga laddningstider.

Advertisement