Tvätta enklare med ny smart lösning

Har du svårt att avgöra hur mycket tvättmedel som ska användas när du ska ta itu med familjens kläder? Du är absolut inte ensam. Lyckligtvis finns det en enkel lösning på problemet: Miele TwinDos.

Att tvätta kläder är nödvändigt men kanske inte det som är höjdpunkten på dagen. Miele har tagit fram flera lösningar för att hjälpa människor i vardagen, så att tid kan läggas på familjen istället för tvätten. Genom att lägga mindre men mer effektiv tid i tvättstugan förlänger du klädernas livslängd, samtidigt som du sparar pengar och är snäll mot klimatet. 

Läs mer om Mieles nya tvättmaskiner och torktumlare här.

Smart system

Med Mieles smarta integrerade tvåfassystem, TwinDos, doseras två olika flytande tvättmedel under två olika faser automatiskt under tvättningen. I den första fasen avlägsnas enklare typer av smuts, medan den andra bearbetar tuffare fläckar som rödvin, kaffe och fett. 

Allt du behöver göra är att lägga kläderna i tvättmaskinen och trycka på start, sen sköter TwinDos jobbet åt dig. Det spelar ingen roll om du ska tvätta vit- eller kulörtvätt, om det är barnens smutsiga kläder eller din favoritblus – det bästa resultatet får du med Miele TwinDos. 

– Inget annat system för flytande tvättmedel tvättar alla typer av kläder med så bra resultat som det här, säger Niklas Ödahl, produktchef på Miele Sverige.

Han fortsätter: – För den som föredrar ett parfymfritt alternativ, har vi nu även lanserat det Svanenmärkta tvättmedlet UltraPhase Sensitive. Förutom ett enastående bra tvättresultat så är UltraPhase Sensitive snällare mot miljön.

Enkelt, helt enkelt

Processen är mycket enkel, menar Niklas. En tvättmaskin med TwinDos använder två behållare för automatisk dosering av tvättmedel. Enklast är att använda Mieles flytande tvättmedel, UltraPhase 1 och 2, som ingår i köpet av tvättmaskin. Mängden UltraPhase tvättmedel som ingår räcker i cirka ett halvår. Du kan även tvätta utan automatisk dosering och använda annat tvättmedel, flytande eller pulver. Det är bara att lägga i tvättmedelsluckan precis som i en vanlig maskin.

Läs mer om Mieles nya tvättmaskiner och torktumlare här.

Det är lätt hänt att det blir för mycket eller för lite tvättmedel när man tvättar. Att använda för mycket tvättmedel är inte bara slöseri med pengar, utan kan även förstöra kläderna. Genom att använda TwinDos slipper man fundera över detta, samtidigt som man sparar uppemot 30 procent tvättmedel. – Det här systemet är smart på flera sätt. Inte nog med att Miele är ensamma i branschen med det här, det är både smart ur ett hållbarhetsperspektiv och för plånboken, säger Niklas.

Tre tips så tvättar du mer effektivt: 

  1. Tvätta inte för ofta. Tänk efter om plagget verkligen är smutsigt – innan du lägger det i tvättkorgen. Är plagget bara lite ofräscht, blir du lätt av med oönskad lukt genom att hänga plagget på vädring. 
  2. Förbered kläderna innan tvättning. Vänd ut och in, knäpp knappar och dra upp dragkedjor, innan du lägger dem i maskinen. På det sättet bleks kläderna inte lika fort, håller passformen bättre och blir inte lika noppiga.
  3. Överdosera inte tvättmedel. Det är många som tror att mycket tvättmedel ger renare resultat, men så är det inte. Istället skapar det mer lödder och då finns det risk att tvätten inte sköljs ordentligt eller att det finns kvar rester av tvättmedel i maskinen.