Så får du ordning och reda i garage och förråd

Dags att röja upp i garaget eller förrådet? Organisera dina verktyg, vinterdäck, cyklar och trädgårdsmöbler. Med Elfas smarta förvaringslösningar kan dina saker hänga på väggen för att frigöra värdefull golvyta och ge plats åt annat. 

Förvaringslösning för garage och förråd i platinum. Foto: Elfa

Är ditt garage så fullt av prylar att bilen inte får plats? Om svaret på frågan är ja, då kan det vara dags att göra slag i saken. Få ordning på verktyg och redskap med förvaringslösningar som hängs på väggen. Ett bra exempel på detta är Elfas Klick-in system, som går att kombinera på olika sätt.

– En tydlig överblick över alla saker gör det enklare att hitta det man behöver, säger Elfas förvaringsexpert Christine Dalman.

Klicka här om du behöver hjälp att rita din förvaringslösning.

Istället för att förvara vinterdäcken på garagegolvet, kan det vara en god idé att hänga upp dem på väggen. En konsolinsats skyddar inte bara fälgarna mot skrapmärken, utan gör så att det är enkelt att hålla golvet rent och snyggt.

I ett förråd är det bra att planera din förvaring efter säsong och placera saker som används regelbundet lättillgängligt. Med det flexibla Klick-in systemet från Elfa, får du snabbt perspektiv över dina saker, men det är även enkelt att omorganisera när säsongerna skiftar. När sommaren kommer kan all vinterutrustning flyttas upp, för att enklare ge tillgång till trädgårdsredskap, sportprylar och cyklar.

Trådhyllor i platinum som enkelt klickas fast i konsolerna. Foto: Elfa

En annan smart lösning när det kommer till förrådet, är att placera trådhyllor längst ner, där du kan förvara smutsiga gummistövlar och trädgårdsredskap. Hyllorna låter smuts falla ner på golvet, som enkelt kan städas bort. 

Klicka här om du vill se fler produkter från Elfa.

Här ryms både hyllplan, arbetsbänk och vertikal cykelhållare. Foto: Elfa

Ligger familjens alla cyklar och skräpar i en hög? Då kan en vertikal eller horisontell cykelhållare, som får upp cykeln från golvet upp på väggen, vara på sin plats. På så sätt håller du ordning, samtidigt som du frigör golvyta och tar hand om familjens cyklar. 

– Installationen är oväntat enkel och tar inte alls lång tid att få på plats. Hela systemet hängs upp på en bärlist, som skruvas upp på väggen precis under taket. Haka därefter på hängskenor, konsoller och hyllor, säger Christine.

Vill du se fler smarta lösningar från Elfa? Klicka här.

Så här enkelt är det att installera Elfas förvaringslösningar. Film: Elfa