Vill du bli ägare till ett sagoslott?

Vill du bli ägare till ett rosa sagoslott med unik historia? För 20 miljoner kronor har du nu chansen att bli Gärsnäs slotts nästa slottsherre eller slottsfru. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Emma Jönsson Dysell.

Mitt i hjärtat av Österlen, en mil från Simrishamn, ligger det rödrosa sagoslottet Gärsnäs. 

Slottet har en lång och minst sagt unik historia då det huserat allt från kungligheter till Carl von Linné. Men den mest omtalade av dem alla är nog ändå den kända slottsherren Falk Lykke, vida omnämnd för sina gömda skatter och egensinnighet, men kanske mest för att han sägs spöka på slottet än idag. Vidskeplig eller ej, men detta är något som Camilla Eggenberger, mäklare på Fantastic Frank, fått många udda frågor om.

Foto: Emma Jönsson Dysell.

– Någon har frågat om det går att ta bort spöket och spökandet i ett av rummen. Någon har också frågat mig om jag ”lovar” att det verkligen är sant att det spökar, berättar hon.

I slottet med en boarea på 740 kvadratmeter finns bland annat flertalet sovrum, salonger, matsalar, badrum, restaurangkök, torn och fantastiska eldstäder i form av kakelugnar och öppna spisar. Många av slottets original inventarier finns bevarade och dessa tillfaller självklart blivande ägare efter överenskommelse.

Slottet omsluts även av en parkliknande grönska på 5000 kvadratmeter. Här finns tre andra grandiosa byggnader som tillhör fastigheten och kan nyttjas från allt till hotell, restaurang och ateljé eller liknande. 

Läs mer om bostaden här.

Foto: Emma Jönsson Dysell.