Ge hemmet en ny energi – koppla på gasen

Har du en oanad möjlighet bakom spisen? Eller i gatan utanför? Om du bor i Stockholms centralare delar har du god chans till att du sitter på möjligheten till en intressant och hållbar energiform direkt in i din spis eller eldstad. En uppgradering som kan höja hemmets atmosfär – och värde.

Kanske har du redan ledningsgas i hemmet och kan njuta av den när du lagar mat. Eller också kanske du har gas till lägenheten utan att veta om det. Ett överraskande stort antal lägenheter i Stockholm har plomberade gasledningar, och ännu fler har gas i gatan utanför huset. Då kan det vara läge att koppla in gasen igen. Det kan ge en ny dimension till ditt hem och förhöja känslan i det, och även göra det mer hållbart om du väljer 100 % biogas. Dessutom höjer det värdet av din bostad den dag det är dags för försäljning.

Återkoppling: vrid på gasen igen.

Där en gasplombering gömmer sig, gömmer sig också stor potential. Återkoppla gasen och upplev direkt en modernare och mer hållbar livsstil. I köket, förstås, där lågan ger en extra dimension och skapar nya möjligheter i matlagningen – proffskockarna älskar sina gasspisar för den jämna konstanta värmen som kan regleras blixtsnabbt. Ledningsburen gas kan också förhöja känslan i hemmet genom den mjuka värmen från en braskamin eller infravärme på balkongen som gör utesäsongen längre. Och du kan känna dig trygg med att gasrådgivning finns med dig hela vägen, från installation till tänd låga.

Tala om återanvändning: 100 % biogas.

På bara några år har möjligheterna att få biogas ökat radikalt i Stockholm. Vi satsar på biogasen så mycket vi kan och hoppas att så många som möjligt väljer den, eftersom det är en förnybar energikälla producerad av bland annat matavfall och annat biologiskt material. Ledningsgasen är en hållbar lösning och därmed modern igen.

Fakta: Biogas

Biogas ingår i jordens naturliga kretslopp och är en förnybar, icke-fossil energikälla. Gasen bildas när organiskt material bryts ner, såsom matavfall, slam från avloppsreningsverk, gödsel och jordbruksgrödor. Vid förbränning bidrar inte biogas till nettoutsläppet av koldioxid. Den rötrest som bildas används som gödningsmedel i jordbruk.

Vill du veta om du har ledningsgas till lägenheten eller in i huset?

Eller veta mer om hur du gör för att koppla på igen? Läs mer på stockholmgas.se.

Du kan också kontakta oss på 0771-41 01 11 eller [email protected].