Timmarna du ska tvätta på för att tjäna pengar

Genom att tvätta smart och vid rätt tidpunkt går det att spara pengar. Elpriset går upp och ner under dygnet, vilket är ett verktyg för dig som vill tvätta hållbart både för miljön och din plånbok.

Att elpriset går upp och ner är inget nytt men många glömmer att de faktiskt kan tjäna pengar på att nyttja elprisets förändringar. Priset på el styrs av tillgång och efterfrågan vilket gör att de dyraste eltimmarna ligger på morgonen samt sen eftermiddag och under kvällen. Det är på grund av det är då vi använder de mest elkonsumerande apparaterna hemma som tv, lampor och diskmaskiner. De billigaste timmarna är under sen kväll och på natten.

Hitta fler av Elvitas tvättmaskiner som passar ditt hem – läs mer här.

De mest hållbara timmarna, eller gröna timmarna som de ofta kallas, är också när priset på el är som billigast. Det är på grund av att när vi använder som mest el räcker inte energin från förnybara källor, exempelvis solkraft, vindkraft eller vattenkraft, till. Då används i stället energi från icke-förnybara källor.

Tvätt energisnålt

Men det finns också andra sätt att tvätta hållbart och billigare. Elvita har flera energisnåla tvättmaskiner som har särskilda program som förbrukar mindre energi. Den sortens program använder mindre mängd vatten och en längre bearbetning av kläderna. Om du har möjligheten att använda ett energisnålt program och köra tvätten på sen kväll eller under natten har du bra förutsättningar för att spara på både miljö och plånboken. Enligt Energimyndigheten går det att spara hela 88 procent i energikostnad och 70 procent vatten genom att använda energisnåla tvättprogram.

Tvätta mer energisnålt – läs mer om Elvitas tvättmaskiner här.

Elvitas tvättmaskin CTC7107V som är en kombinerad maskin med tvätt och tork kombi. Den har en kapacitet på 10 kilo.

Nyttja kapaciteten

Elvita har flera tvättmaskiner med stor kapacitet. Om du har möjlighet att maxa varje tvätt, alltså köra en full maskin, kan du minska på slösandet av onödig energi. Ibland kommer såklart verkligheten i vägen men börja med att försöka tvätta så mycket du kan varje tvätt, det är en bra början.

Kolla in Elvitas tvättmaskin med stor kapacitet – läs mer här. 

Fakta: Elvita

Elvita ingår i Elon Group och är fackhandelskedjan Elons eget varumärke, med ett brett och noga utvalt sortiment för hemmets alla rum.