Tips: Så planerar du tvättstugan

Oavsett om du bor i en villa med en stor tvättstuga eller i en lägenhet med mer begränsat utrymme kan du ha nytta av ett smart planerat tvättutrymme. I den artikeln har vi tillsammans med Elvita samlat några saker du kan tänka på för att effektivisera din tvättstuga.

Är du en person som njuter av lugnet som infinner sig när du viker tvätt? Eller skjuter på du tvättandet tills det bara finns ett fåtal rena plagg kvar? För att kunna njuta mer – eller effektivisera – tvättandet finns det några detaljer som kan hjälpa dig på traven.

Välj rätt maskin

Då alla har olika förutsättningar är det en fördel att från början välja rätt tvättmaskin. Om du bor i lägenhet och har begränsat med utrymme är en tvättmaskin som även fungerar som en torktumlare en bra start. Då sparar du plats men också extrajobbet det innebär att plocka i och ur tvätta när den ska torka. En toppmatad tvättmaskin kan också hjälpa dig att spara utrymme ifall golvytan inte riktigt räcker till.

Kolla in Elvitas tvättmaskin med kombinerad tvätt/tork – läs mer här.

Om du har en villa med en rejäl tvättstuga är utrymmet inget problem. Däremot kan mängden tvätt vara en det. Särskilt när barnens kläder ska tvättas – ofta om och om igen. Då kan du välja en tvättmaskin med stor kapacitet så att du kan tvätta mycket varje gång du tvättar.

Kolla in Elvitas tvättmaskin med stor kapacitet – läs mer här. 

Elvitas tvättmaskin CTC7107V som är en kombinerad maskin med tvätt och tork kombi. Den har en kapacitet på 10 kilo.

Belysning

Att tvätta kan vara en paus i vardagen utan mobil, dator och tv. Tänk därför på vad för belysning du har i ditt badrum eller tvättstuga. Belysningen behöver vara tillräckligt stark för att du ska se bra men samtidigt skapa en mysig stämning. En led-lampa med färgtemperatur på omkring 3000K ger ett varmt och behagligt arbetsljus.

Förvaring

Förvaring i tvättutrymmet kan vara en rejäl utmaning – särskilt om du bor i en lägenhet. En detalj som ofta syns på visningsbilder på Hemnet är smart och snygg förvaring i form av olika burkar eller korgar. Exempelvis kan tvättmedel hällas över i en burk som är en inredningsdetalj eller kan smutstvätten förvaras i en tvättkorg som också blir en snygg detalj i badrummet.

Gör det mysigt

Det låter kanske enkelt men gör det mysigt i tvättstugan eller badrummet. Dekorera med växter, ha en högtalare (som tål vatten) så du kan spela musik eller lyssna på en podd. Glöm inte en matta som gör rummet lite mjukare.

Kort sammanfattat kan du inreda som om det vore vilket rum som helst – det viktiga är att du trivs.

Hitta fler av Elvitas tvättmaskiner som passar ditt hem – läs mer här.

Fakta: Elvita

Elvita ingår i Elon Group och är fackhandelskedjan Elons eget varumärke, med ett brett och noga utvalt sortiment för hemmets alla rum.