Svensk innovation gör toalettstädandet enklare

Att städa toaletten är inget man ser fram emot, men det finns en lösning som underlättar rengöringen. Med Ifö Spira Rimfree® får du en lättstädad toalett som också är lokalt tillverkad i Sverige.

Toalettserien Ifö Spira tillverkas i Bromölla vid Ivösjöns strand, i nordöstra Skåne. Fabriken har stått där sedan 1887 och sedan 1936 produceras här Ifös badrumsporslin som i dag finns i många svenska hem.

– Mycket har hänt sedan Ifö grundades – och samtidigt inte. All produktion sker i certifierade och datoriserade hypermoderna fabriker, men ändå är det traditionella hantverkskunnandet centralt. Alla produkter granskas för hand för att säkerställa att enbart produkter av högsta kvalitet lämnar fabriken, säger marknadschef Petra Nilsson.

Läs mer om Spira hos Bygghemma.se – klicka här.

Vad är Rimfree®?

Rimfree® innebär att toaletten helt saknar den spolkant där smuts och bakterier annars gärna samlas. Avsaknaden av spolkant gör att toaletten är mer hygienisk och betydligt enklare att rengöra än traditionella toaletter med kant.

Innovativ design

Rimfree® har satt en ny standard för toaletthygien utan att tumma på designen. Ifö Spira Rimfree® finns i ett antal olika modeller, både vägghängda och golvstående. Designmodellen Ifö Spira Art Rimfree® har lite rundare och jämnare utsida som är ännu enklare att rengöra. Oavsett hur ditt badrum ser ut finns det en modell för dig.

– Vanliga toaletter med spolkant kan vara svåra att hålla rena. Det problemet löser Rimfree® effektivt, eftersom det inte finns någon plats där smuts och bakterier kan gömma sig, säger Magnus Johansson, produktchef.

Rimfree® innebär att toaletten helt saknar den spolkant där smuts och bakterier annars gärna samlas.

Smarta funktioner

Men det är inte enbart Rimfree®-lösningen som gör att Spira-serien sticker ut. WC-stolens cisternkåpa gjuts i ett stycke vilket innebär att den inte har några skarvar där smuts kan samlas. Eftersom det finns en innercistern av plast för spolvattnet, så kommer vattnet inte i kontakt med cisternkåpan av porslin och därför bildas heller inte någon dammsamlande kondens på cisternkåpans yta.

Badrumsporslinet har den rengöringsvänliga glasyren Ifö Clean. Ifö Clean stänger effektivt de porer som finns naturligt i porslin och ger en mycket jämn och hård yta. Den jämna ytan gör det svårt för smuts och bakterier att få fäste och är väldigt hållbar.

En annan fördel är Fresh WC. Du stoppar enkelt ner en WC-stick i spolknappen och vid varje spolning frigörs fräsch doft och färg. Toaletten blir också enklare att rengöra.

Läs mer om Spira – klicka här.

Fakta: Fördelarna med Ifö Spira Rimfree®

  • Rimfree – spolkanten saknas vilket ger bättre hygien och enklare rengöring.
  • Ifö Clean – rengöringsvänlig, mycket jämn och hållbar glasyr
  • Snålspolande – använder i genomsnitt 30 procent mindre vatten än äldre toaletter.
  • Fresh WC – ger fräsch doft och färg vid varje spolning
  • Snabbkoppling gör det enkelt att lyfta bort toalettsitsen, vilket förenklar rengöring.