Så väljer du rätt vitvaror för ditt kök

Vill du ha snygga, effektiva eller rymliga vitvaror? Eller allt på en gång? Med vitvaror från Bosch kan du välja mellan ett stort antal modeller som passar din budget och ditt köks förutsättningar – utan att tumma på kvalitet, prestanda och design.

Ett bra planerat kök underlättar det dagliga sociala umgänget.

Brukar familjen äta vid köksön? Eller är matbordet den centrala platsen i köket? Alla har vi olika vanor och behov som styr vilka vitvaror som behövs i köket. Bosch har byggt in sin mångåriga erfarenhet i varje vitvara. Vitvaror som varje dag hjälper människor i vardagen.  

Här hittar du vitvaror från Bosch.

Planerade köket från början

Familjen Fernströms egendesignade hus fick under våren 2021 stor uppmärksamhet genom ett tv-program. Linus Fernström designade själv huset och var tidigt ute i planeringen av kök och vitvaror. Familjen fokuserade på hållbar kvalitet, stilren och långsiktig design i kombination med praktiska funktioner samt möjlighet till att koppla upp vitvarorna. Boschs produkter motsvarade deras höga krav.  

”Precis lagom stort och lagom mått mellan köksbänk och köksö”. Så beskriver familjen Fernström sitt kök.

Ugn och häll ”ett måste”

För familjen Fernström var en särskild ugn ”ett måste” i köket. De lagar mycket fisk och ville därför ha en ångugn. I en ångugn tillagas maten med hjälp av vattenånga som cirkulerar i ugnen, vilket ger en snabbare koktid med lägre temperatur och ett mer saftigt och smakrikt resultat jämfört med en traditionell ugn.

Läs mer om familjens köksplanering.

Familjens kök är en blandning av snygg design och funktionalitet.De har valt att bygga in vitvarorna för att på så sätt få köket att passa den minimalistiska stil de inrett huset i. Linus Fernström tipsar om att det är viktigt att hålla sig till samma vitvaror från samma produktlinje för att få kökets utseende att hänga ihop, särskilt om vitvarorna är synliga.

Kyl-frys

Ett bra exempel där många får fundera både en och två gånger är kyl-frys-lösningar. Bosch har kylskåp i många olika stilar, storlekar och material men de har gemensamt att de är flexibla och högkvalitativa.

Har du ett trångt kök där du inte har plats för både en fullstor kyl och frys, som täcker 120 cm av väggen, kan en extra bred kyl-frys som är hela 70 cm bred vara ett alternativ. Det innebär 76 liter extra volym i jämförelse med ett standardskåp. Du kan till och med ställa in hela bakplåtar.

Se kylskåp och frysar från Bosch – klicka här.

Uppkopplade vitvaror

Likt många andra hade familjen höga krav kring möjligheten att kunna koppla upp vitvarorna i huset. Med en app i telefonen kan du smidigt styra dina vitvaror och exempelvis hålla koll på maten i ugnen, hitta nya recept och ha alla manualer samlade på ett ställe. 

Läs mer om möjligheterna med uppkopplade vitvaror från Bosch.