Här är de dyraste villorna på Hemnet just nu

Är du ute efter ett unikt boende? Eller vill du bara drömma dig bort bland lyxiga, exklusiva hem för en stund? Här har vi samlat några av de dyraste villorna som ligger ute på Hemnet just nu.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Magnusson Mäkleri AB.

30-talshus med pool 

Utgångspris: 55 000 000 kronor 

Byggår: 1934

Adress: Apelvägen 16

Vill du bo i ett 30-talshus med stor tomt? Då har du hittat rätt! I Stocksund i Danderyd ligger den här 223 kvadratmeter stora villan med rymlig tomt. Tomten är solig från morgon till kväll och på södersidan finns en pool och en altan där du har utsikt mot sjön. Inredningen är modern och hela bostaden känns luftig och ljus tack vare den öppna planlösningen. Utöver de sex sovrummen i huset finns ett attefallshus med full standard.

Läs mer om 30-talshuset här.

Foto: Bremberg International Estate AB.

Anrik sekelskiftesvilla

Utgångspris: 45 000 000 kronor

Byggår: 1909

Adress: Henrik Palmes allé 9

I populära Djursholm hittar vi den här sekelskiftesvillan med stora sällskapsytor. Inredningen präglas av karaktäristiska öppna spisar, stora fönster med spröjs och andra typiska sekelskiftesdetaljer. Här finns en snygg blandning av gammalt och nytt där originaldetaljer möter praktiska, moderna lösningar. Fastigheten används idag som två bostäder, men den går även att bygga om till en pampig villa för den stora familjen.

Läs mer om sekelskiftesvillan här.

Foto: P.O. Fastighetsbyrå AB.

Strandvilla med svårslaget läge

Utgångspris: 55 000 000 kronor

Byggår: 1910

Adress: Solhöjdsgatan 24 

I den här 528 kvadratmeter stora villan, i Långedrag i Göteborg, bor man med utsikt över öppet hav och båthamnen. Närheten till salta bad och segling gör läget svårslaget. På tomten finns en pool med tillhörande poolhus och i strandtomten ingår dessutom 570 kvadratmeter ut i havet där den som önskar kan bygga egen brygga.

Läs mer om strandvillan här.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling Visby.

Mullbärsgården innanför Visbys murar

Utgångspris: 38 000 000 kronor

Byggår: 1700

Adress: Strandgatan 27 B 

Har du alltid drömt om ett ställe på Gotland? Då kan det här vara någonting för dig. Här får du en unik möjlighet att förvärva en fastighet med byggnader av kulturhistoriska värden. Fastigheten, som ligger i centrala Visby, består av tre hus och en lägenhet, med sammanlagt 15 rum. På den rymliga tomten står ett praktfullt mullbärsträd som är flera hundra år gammalt.

Läs mer om Mullbärsgården här.