Trädhotell och timmerhus – unika objekt som sticker ut

Vill du bo bland trädtopparna i vildmarken, eller med utsikt över ängar och fjäll? Här har vi samlat fem unika objekt som ligger ute på Hemnet just nu.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: HusmanHagberg Sundsvall

1. Trädhusen i Medelpads vildmark

På en liten ö i sjön Havern, mitt i Medelpads vildmark, ligger det idylliska hotellet Öarna. Här bor gäster bland trädtopparna, helt omfamnade av naturen – och nu är hotellet till salu! 

– Platsen är magisk, mitt i den vilda svenska naturen. Övernattningen för gäster blir en oförglömlig upplevelse. Tidigare har gäster sett både björnar och sällsynta fåglar, säger mäklaren Anna Zacconi, som förmedlar bostaden. 

Vill du veta mer om trähusen? Klicka här.

Foto: Bjurfors Åre

2. Timmerhus med vy över ängar och fjäll

Vilket drömläge! På Oppgården 342 i Åre bor man högt upp med en fantastisk utsikt. På vintern förvandlas området till ett sagolikt snölandskap och under de grönskande månaderna blickar du ut över ett grönt täcke i olika nyanser. 

– Det här är ett vackert timmerhus beläget högt upp i Romo. Längs med södersidan av huset finns en träaltan med magisk utsikt över ängar och fjäll, säger mäklaren Magnus Sandström, som förmedlar bostaden. 

Läs mer om timmerhuset här.

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

3. Arkitektritad villa med havsutsikt

Den här arkitektritade villan från 1960 är belägen i Beddingestrand, närmare bestämt på Vårdbroddsvägen 1. Här bor du med ett fantastiskt ljusinsläpp och med havsutsikt från alla sällskapsytor. Huset är fullproppat med listiga och estetiska detaljer som sätter guldkant på vardagen. 

– Huset lyckas med konststycket att vara både otroligt funktionellt och samtidigt spännande med unika detaljer vart man än tittar. Den generösa fönstersättningen mot havet ger en utsikt som inte går att tröttna på, säger mäklaren Johanna Mjöfors, som förmedlar bostaden. 

Här kan du läsa mer om den arkitektritade villan!

Foto: Våningen & Villan Hässleholm

4. Trävilla med parkliknande tomt

Högt upp på Brantliden i Vittsjö ligger trävillan från 1929. Trädgården har en helt unik, parkliknande känsla där man kan följa säsongernas vackra färgskiftningar genom växtlivet. 

– Jag fastnade för husets historia, där man kan läsa om att Lillgården, som det tidigare kallats, var ett pensionat för barn. Huset sticker också ut tack vare att det är högt beläget med en parkliknande trädgård, säger mäklaren Jenny Ahlman, som förmedlar bostaden. 

Vill du veta mer om trävillan? Klicka här.

Foto: Mäklarhuset Huddinge

5. Villa med unik karaktär

På Himmelsvägen 16 i Huddinge hittar vi den här villan från 1954. Med skogen som närmsta granne och en magisk takhöjd upp till nock skapas en härlig balans mellan pampigt och intimt. 

– Huset har en unik karaktär med en takhöjd upp till nock, stora fönsterpartier, murad spis och detaljer som för tankarna till Medelhavet. Här bor du som hellre vaknar upp till fågelkvitter och njuter av lugnet än storstadens brus, säger mäklaren Titti Nielsen, som förmedlar bostaden. 

Här kan du läsa mer om Himmelsvägen 16.