Omtalad arkitekt-villa till salu: ”Unik i sitt slag”

Villan har uppmärksammats över hela världen och lockar än idag arkitekturintresserade. Det exklusiva läget, den gedigna konstruktionen och de orörda originaldetaljerna gör den här villan helt unik i sitt slag. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Bjurfors Nacka. Mäklare: Henrik Silver.

På Fjällvägen 4 i Nacka hittar vi den här unika villan. Högt upp, på vad som tros vara Baggensuddens högsta klippa, står huset med ett fritt utsiktsläge över Baggensfjärden. 

Arkitekturen är ensam i sitt slag och legendarisk bland arkitekturkunniga. Huset ritades av den prisbelönte norske arkitekten Alf Folmer. Han ritade det till sig själv, och levde sedan här fram till att han nyligen gick bort, drygt 100 år gammal. 

– Den originella gestaltningen var på sin tid uppmärksammad över hela världen och lockar än idag arkitekturintresserade. Dels för den futuristiska gestaltningen, dels för att fasadens avfasade moduler kläddes i det nya materialet glasfiber, säger mäklaren Henrik Silver på Bjurfors Nacka, som förmedlar bostaden. 

Foto: Bjurfors Nacka. Mäklare: Henrik Silver.

Huset uppfördes 1954 och har modernistisk design. Än idag är villan full av orörda originaldetaljer, rena material och tidlöst moderna arkitekturlinjer. Konstruktionen är tidstroget gedigen med massiva naturmaterial. 

Villans höga granitgrund tar vid där klippan slutar och skapar, tillsammans med entréplanets stora glaspartier, illusionen av en svävande byggnad. Atmosfären runt villan präglas av himmel, avskildhet och utsikt över fjärd och grönska. 

Foto: Bjurfors Nacka. Mäklare: Henrik Silver.

– Visst behöver huset en hel del renovering och modern bekvämlighet, men de unika möjligheterna att skapa ett sensationellt boende på ett av landets kanske bästa och mest exklusiva lägen är dock uppenbar för de flesta, säger Henrik Silver. 

Han fortsätter:

– Den höga och insynsskyddade klipptomten överraskar med höga terrasser och fria utsiktsplatser. Hade villan legat i Hollywood Hills hade en infinitypool med panoramautsikt i västerläge troligen varit närmast obligatorisk på klippranden.

Om objektet

Antal rum: 8

Boarea/biarea: 232,8 kvm/9,6 kvm

Tomtarea: 1804 kvm 

Typ: Friliggande villa 

Upplåtelseform: Äganderätt 

Byggår: 1954

Vill du läsa mer om villan? Klicka här!