Unik koja till salu: ”Utöver det vanliga”

Drömmer du om att komma bort från stress och vardagens alla måsten? Då kan den här skogsfastigheten, strax söder om Alingsås, vara någonting för dig. Här finns en helt unik koja – mitt ute i skogen.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Bjurfors Alingsås.

Ute på trädäcket kan man laga mat över öppen eld och när mörkret smyger sig på kliver man in i den mysiga kojan och tänder gjutjärnskaminen. Här kan man njuta av tystnaden, ljudet av vinden som går genom träden och den sprakande brasan. 

Daniel Sanchez, som byggt kojan, har lagt ner mycket tid och arbete på den – närmare bestämt ett år. Nu vill sälja till någon som har mer tid att investera på platsen än vad han själv har.

Daniel Sanchez, ägaren av kojan. Foto: Bjurfors Alingsås.

– Det finns så mycket att förundras över om man har tiden, och jag känner inte riktigt att den räcker till. Någon pratade om en 80/20-teori – att det tar 20 procent av tiden att bemästra något till 80 procent. Sedan behöver man resterande 80 procent av tiden för att få till de där sista 20, säger Daniel Sanchez. 

Han fortsätter: 

– Jag börjar känna mig nöjd med mina 80 procent där ute. Det finns så mycket annat som pockar på min uppmärksamhet nu: linjerna på en båt, gamla lastbilar och barnen såklart. Och jag har ännu inte lärt mig spela trumpet, borde man inte kunna det?

Foto: Bjurfors Alingsås.

Som köpare av kojan tillkommer även mark om 10,5 hektar i en lugn skogsmiljö, långt från störningsmoment som trafik och bebyggelse. Objektet har hittills attraherat såväl skogsägare som jakt- och friluftsmänniskor, berättar mäklaren Stefan Nilsson, på Bjurfors Alingsås, som förmedlar kojan.

– Det unika med fastigheten är kojan, där hantverket från träd till en färdig skogsvaktarkoja, är något utöver det vanliga. Väldigt få människor hade kommit på den idéen, säger han.

Vill du läsa mer om kojan? Klicka här.