Fyra drömhem som sticker ut på Hemnet

Vill du bo med 5 meter i takhöjd? Med vacker utsikt från ett tornrum? Eller i en gammal kvarn på Österlen? Vi har tittat närmare på unika objekt som ligger ute på Hemnet.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Fastighetsbyrån Ljusdal/Järvsö.

1. Pampig direktörsvilla i Tomtebo

I den här villan når ljuset varje vrå tack vare generösa fönster och härlig takhöjd. I huset finns hela sex fungerande kakelugnar. I trädgården finns stora möjligheter för den odlingsintresserade i det generösa, till hälften murade, växthuset. Här finns bäddar för tomater och gurka men även utrymme för att nyttjas som sällskapsrum. I trädgården finns fruktträd med äpple, körsbär och plommon. 

– All historia blandat med modernare inslag blir en perfekt kombination. Möjligheterna med huset är många och en otrolig trädgård där det märks att ägarna lagt ner mycket omsorg, säger mäklaren Anna Eriksson Hylander på Fastighetsbyrån Ljusdal/Järvsö, som förmedlar bostaden.

Foto: Fastighetsbyrån Ljusdal/Järvsö.

Utgångspris: 6 950 000 kr

Byggår: 1901

Storlek: 360 kvm boarea, 100 kvm biarea, 3 745 kvm tomtarea

Adress: Långgatan 3

Här kan du läsa mer om direktörsvillan.

Foto: Skeppsholmen Sotheby’s International Realty.

2. Villa Solbacka i Stocksund

Villa Solbacka anses vara den bäst bevarade villan som uppfördes i Stocksund före sekelskiftet 1900. Villan har varit i samma familjs ägo i snart 50 år och uppfördes av byggmästare Johannes Börjesson. Hemmet karaktäriseras av många originaldetaljer som trägolv, högt i tak och flera rum i fil. 

– Det är som ett sagoslott och karaktäriseras av många originaldetaljer och härlig atmosfär, men utsikten från tornrummet är något alldeles extra, säger mäklaren Christina Löfsten på Skeppsholmen Sotheby’s International Realty, som förmedlar bostaden.

Foto: Skeppsholmen Sotheby’s International Realty.

Utgångspris: 27 000 000 kr

Byggår: 1896

Storlek: 302 kvm boarea, 68 kvm biarea, 2 208 kvm tomtarea 

Adress: Kaptensbacken 5  

Här kan du läsa mer om Villa Solbacka.

Foto: SE360, Jimmy Nyström.

3. Gamla Sparbanken i Allerum

Huset beskrivs av mäklaren som “en bostad som måste upplevas på plats”. Huset, som tidigare utgjort Allerums Sparbank, är i gediget tegel och har flera vackra fönsterpartier. På både entréplan och ovanvåningen är det 3 meter i takhöjd. Här kan man både bo och driva verksamhet. Tiden har mer eller mindre stått stilla i bostaden och invändigt finns originaldetaljer i form av plankgolv, stuckaturer och takrosetter. 

– Det som är extra speciellt med huset är den stora salen på andra våningen om nästan 100 kvm och 5 meter i takhöjd. Det fantastiska trapphuset är också något alldeles extra, säger mäklaren Gustav Borgström, som förmedlar bostaden. 

Foto: SE360, Jimmy Nyström.

Utgångspris: 7 495 000 kr

Byggår: 1929 

Storlek: 465 kvm boarea, 105 kvm biarea, 3 632 kvm tomtarea 

Adress: Jonstorpsvägen 214 

Här kan du läsa mer om den gamla Sparbanken.

Foto: Se360 för Mäklarna Ekström.

4. Gammal mölla på Österlen 

Den klassiska vindmöllan på Österlen är inbäddad i det öppna landskapet och omgivet av böljande fält. Vindmöllan uppfördes 1870 och var i bruk ända fram till 1979. Vingarna togs ner i samband med att magasinbyggnaden uppfördes 1922, och då började även kvarnen drivas med motor. 

– Det som sticker ut är givetvis själva vindmöllan! Trots dess speciella form har bostaden blivit väldigt praktisk. Och sjävklart den fantastiska utsikten över Österlens öppna landskap, säger mäklaren Marcus Ekström på Mäklarna Ekström & Co AB, som förmedlar bostaden.

Foto: Se360 för Mäklarna Ekström.

Utgångspris: 9 950 000 kr

Byggår: 1870 

Storlek: 348 kvm boarea, 1 722 kvm tomtarea 

Adress: Peppingevägen 346

Här kan du läsa mer om den gamla kvarnen.