Så får du ditt kök att kännas nytt – utan totalrenovering

Ett nytt kök behöver inte kosta en förmögenhet. Med hjälp av Epoq Kök kan du omvandla ditt kök till en stilfull och funktionell plats – utan att tömma plånboken.

Det finns enkla sätt att förnya köket. Genom att byta ut luckor, stänkskydd eller bänkskiva från Epoq får du ett nytt kök på en helg. Bild: Epoq.

Vill du uppdatera köket utan att riva ut ditt gamla? Det går att få köket att kännas som nytt utan att totalrenovera. Genom att uppdatera enskilda saker kan du spara både tid och pengar. Dessutom, i en tid då hållbarhet är viktigare än någonsin, kan små förändringar räcka gott och väl. Här berättar Epoqs expert hur du omvandlar ditt gamla kök till ett nytt.

Byt ut köksluckorna 

Om du längtar efter att ge ditt kök ett fräscht utseende så är en smart lösning att byta ut köksluckorna. Ofta är det just luckorna som avslöjar hur gammalt ditt kök är. Genom att behålla stommen och enbart byta ut luckorna kan du på en enda dag förvandla hela köket.

Om du redan har Epoq-stommar passar alla deras luckor och lådor utan problem. Epoq säljs exklusivt hos Elgiganten, men har du istället stommar från en annan tillverkare finns det många alternativ som är kompatibla. Ett tips är att ta mått på ditt befintliga kök och ta med till en Elgiganten-butik för att få hjälp med att skräddarsy olika kombinationer. 

Klicka här för att se Epoqs köksutbud.

– Att byta luckor är ett supereffektivt sätt att budgetrenovera hemma, säger Amanda Edström på Epoq. 

Ett luckbyte går snabbt och kan ge ditt kök ett helt nytt utseende. På bilden syns populära serierna Trend Greige och Trend Pistachio. Bild: Epoq.

När du köper ett Epoq-kök kan du välja mellan 12 serier och över 40 olika luckor och färger, däribland de populära nyheterna: Trend Soft Beige, Trend Red Clay och Pure Matt Graphite.

Behöver du hjälp med att designa ditt kök erbjuder Epoq kostnadsfri rådgivning både i butik och online, berättar Amanda.  

Vill du få hjälp att designa ditt kök gratis? Klicka här.

Uppdatera bänkskivan…

Något annat i ditt kök som snabbt kan bytas ut är bänkskivan. Genom att uppdatera den kan du snabbt och prisvärt ge ditt hem ett ansiktslyft.

Epoq erbjuder ett brett sortiment av bänkskivor i material som laminat, massivt trä och sten i olika storlekar och utföranden. Deras bänkskivor är speciellt framtagna för att klara tufft slitage under många år och går att anpassa efter just ditt hem. 

Genom att byta ut bänkskivan, eller matcha bankskiva och stänkskydd kan du på en dag få en helt ny känsla i köket. Bild: Epoq.

– Det ställs mycket höga krav på både materialval och design. Behöver du hjälp att välja vilken som passar dig bäst kan du boka gratis rådgivning i någon av våra butiker, försäkrar Amanda. 

Klicka här för att se köksnyheter från Epoq.

När du köper ett Epoq-kök får du förutom funktion och design till ett bra pris, utan även en imponerande 35-års garanti, som ger dig trygghet långt in i framtiden.

…och kakelklädda väggar 

Under de senaste åren har kakelväggar i köket ersatts av moderna stänkskydd istället. Dessa skivor ger köket en modern touch och samtidigt slipper du bekymra dig om smutsiga fogar. Många väljer att matcha stänkskyddet och bänkskivan i samma material för att skapa en enhetlig och skräddarsydd känsla. 

Små detaljer gör stor skillnad 

Genom att byta knoppar och handtag eller blandare kan du snabbt och enkelt fräscha upp köket. Bild: Epoq.

Ibland är det de små detaljerna som verkligen kan förändra känslan i ditt kök. Ett enkelt sätt att uppnå detta är att byta ut beslagen på dina köksskåp och lådor. Det är överraskande enkelt och kostnadseffektivt, men kan göra en betydande skillnad i kökets utseende.

Vill du ha mer köksinspiration? Läs mer här!