Sekelskiftesdröm i Stockholms skärgård till salu

På norra delen av ön Yxlan hittar vi den här skärgårdsvillan som charmat många Hemnet-besökare. Huset, från tidigt 1900-tal, har vattnet som närmsta granne och efter en snabb titt är det inte svårt att förstå varför många lockas. 

Få nyheter om bostadsmarknaden i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

På Lotsstigen 12 ligger den här sekelskiftesvillan. Bild: Sjönära Fastigheter.

Uppe på en klippa, mellan träden, tittar ett gult hus med mycket snickarglädje fram. På Köpmanholm, en plats rik på historia och natur, ligger denna idyll som just nu är till salu för 23,5 miljoner kronor. 

– Huset byggdes enligt uppgift av nuvarande grannars farfar. Köpmanholm är en gammal by där de flesta arbetade som lotsar för de fartyg som skulle in till Stockholm och behövde lotsning. Det var även en lots som byggde och bodde i det här huset, berättar mäklaren Johan Vogel på Sjönära Fastigheter, som förmedlar objektet. 

Stor altan i nära anslutning till bryggan. Bild: Sjönära Fastigheter.

”Synnerligen unikt”

Intill vattnet ligger villan och ruvar. Förutom gästhus och bastu, finns här även en egen brygganläggning med plats för flera båtar. Därtill finns även ett flertal altaner och uteplatser runt huset och i sluttningen ner mot vattnet. 

– Läget mot kvällssolen, husets placering och dess bevarade charm är de aspekter som gör det synnerligen unikt. Det är inte många som passerar genom Furusund utan att deras blickar dras till denna villa, säger han.

Se fler villor till salu här.

Vardagsrum med utsikt över vattnet. Bild: Sjönära Fastigheter.

Under tidigt 2000-tal totalrenoverades villan i klassisk stil av de tidigare ägarna. Här finns totalt sex rum och kök med vackert spröjsade fönster, gedigna plankgolv och omsorgsfullt utvalda detaljer. 

Hur är intresset för skärgårdsdrömmen?

– Intresset är bra, och vi har nu ett antal intressenter som budat på huset men inget är klart ännu. Målgruppen på dessa prisnivåer är lite mindre, vilket ofta är anledningen till att det ofta tar lite längre tid att komma i mål, säger Johan.

Ett av husets sovrum. Bild: Sjönära Fastigheter.

Hur är det att förmedla den här typen av objekt? 

– Det är alltid kul att få förtroendet att medverka i försäljningar av fastigheter med speciell karaktär. Men det roligaste är när kunder återkommer till mig, som i denna försäljning, och vill ha hjälp efter att ha köpt eller sålt via mig tidigare. Då får man ett kvitto på att man gjort ett bra jobb.

Vill du veta mer om huset? Klicka här!