6 stugor som får oss att längta till sommaren 

Våren och sommaren väntar runt hörnet, och många börjar drömma om en egen oas att fly vardagen till. Här har vi samlat sex stugor till salu på Hemnet just nu – som garanterat får dig att drömma lite extra. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

1. Charmigt soldattorp från 1800-talet

Foto: Riksmäklaren.

Det här soldattorpet från 1800-talet med jordkällare, lada och eget vatten är omgiven av en stor trädgårdstomt. Köket, med de gedigna plankgolven och breda målade tiljorna i taket, har en fungerande vedspis och en induktionshäll. Här finns även utgången till uteköket som fått sin plats på baksidan av huset. Kammaren intill köket har en fungerande kakelugn och rummet har ett härligt ljusinsläpp.

Foto: Riksmäklaren.

– Det som är så fantastiskt med denna fastighet är platsen som är vald efter känslan och naturen. Det är ett väl omhändertaget litet torp med sidobyggnader som kommer stå stadigt i många generationer framåt. Trädgården bjuder på gärdesgård, jordkällare, dammar, odling och fruktträd, säger mäklaren Micaela Mcclafferty på Riksmäklaren, som förmedlar objektet. 

Adress: Helgesta 62, Uppsala

Utgångspris: 1 650 000 kr

Här kan du se mer av torpet i Skogstibble, Uppsala.

2. Idyllisk sommarstuga

Foto: SkandiaMäklarna.

Stugan, som är från 1933, ligger i ett av Karlstads mest eftertraktade områden, där Vänerns vatten möter Skutbergets udde. Här bor man i en lugn och avskild oas bara några meter från vattnet. Det första som blicken dras mot är det vackra inglasade uterummet där man kan njuta av den omgivande naturen – även under regniga dagar. På utsidan av stugan finner du en utomhusdusch med sjövatten, perfekt för en uppfriskande dusch efter en dag vid vattnet.

Foto: SkandiaMäklarna.

– Det jag tycker sticker ut extra mycket är läget som är helt unikt. För mig som även besökt platsen vill jag belysa det lugnet som ”ingår” när man är där på plats. Det ger verkligen ett inre lugn, säger mäklaren Amin Sarvestani på SkandiaMäklarna, som förmedlar objektet. 

Adress: Axelines väg 218, Karlstad

Utgångspris: 1 595 000 kr 

Vill du se mer av stugan i Skutberget, Karlstad? Klicka här.

3. Skyddat solläge i Karlholmsfjärden

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Stugan ligger högt med fint solläge och väl skyddat från nordanvind. Bryggan har en badstege så man enkelt kan ta sig ett dopp direkt utanför bryggan. På arrendetomten finns huvudstugan med en delvis nybyggd altan, uthusbodar, jordkällare och utedass. För den som gillar att fiska så är det fina fiskevatten i omgivningarna.

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Läget är fantastiskt. Här finns även en plan gräsmatta med möjligheter till lek och spel. Dessutom är den här delen av kuststräckan ganska orörd, säger mäklaren Sandra Tibring på Länsförsäkringar Fastig som förmedlar objektet.

Adress: Stångharen 215, Tierp

Utgångspris: 425 000 kr

Här kan du se mer av stugan i Karholmsbruk, Tierp.

4. Grönskande kolonilott i lugnt läge

Foto: Croisette.

Tack vare flera härliga sittplatser utomhus och ett ombonat uterum kan du njuta av grönskan oavsett väder här. I växthuset frodas just nu tomater, gurka, chili och paprika. Stugan i sig är omsorgsfullt utformad med en genomtänkt och öppen planlösning med ett fint kök och ett kombinerat sov- och allrum samt wc. Tomtens placering i koloniområdet tillhör ett av de lugnaste, där bruset från trafiken inte når in och där man kan koppla av och njuta av tystnaden och naturen.

Foto: Croisette.

– Det som sticker ut med den här kolonilotten är den omsorgsfulla planeringen av trädgården och odlingarna, att man verkligen lagt fokus där. Jag märker att det blir allt vanligare att kolonier kanske inte används lika mycket för just odlingen, utan mer som ett fritidshus för avkoppling. Därmed har det blivit större stugor och ibland har det ursprungliga syftet med en koloni försvunnit lite. Men här tycker jag säljarna verkligen låter trädgården tala och det ligger mycket kärlek i den, säger mäklaren Amanda Andersson på Croisette, som förmedlar objektet. 

Adress: Liljegången 98, Ystad

Utgångspris: 895 000 kr

Klicka här för se mer av kolonistugan i Ystad.

5. I hjärtat av naturen

Foto: Fastighetsbyrån Karlstad.

I hjärtat av naturen och omgivet av frodig grönska och närliggande vattendrag, ligger den här inbjudande stugan. Det finns gott om vandringsleder för att utforska den omgivande naturen på nära håll. I den lummiga utomhusmiljön finns en rymlig trädgård med gott om plats för lek, grillkvällar och trivsamma stunder med vänner och familj.

Foto: Fastighetsbyrån Karlstad.

– Det jag tycker sticker ut med stugan är den enastående charm och karaktär den har tack vare de noggranna bevarandet äldre detaljerna. Varje rum är fyllt med historiska element som väcker känslor av nostalgi och vördnad. Från de rustika trägolven till de mysiga eldstäderna, varje hörn av stugan berättar en historia, säger mäklaren Maria Svensson Blandon på Fastighetsbyrån, som förmedlar objektet. 

Adress: Acksjön 372, Karlstad

Utgångspris: 995 000 kr

Vill du se mer av stugan i Karlstad? Klicka här.

6. Perfekt läge i Torpakolonin

Foto: Stadshem Fastighetsmäkleri.

Den här stugan ligger i Torpakolonin i Göteborg. Ljuset flödar fint genom bostaden, och när solen gått ner kan man elda i allrummets braskamin. Trädgården har en inbjudande uteplats och är omsorgsfullt framtagen med bästa solläge för odling av grönsaker och örter. Mitt i kolonin finns en samlingsplats med lekplats, dansbana, servicehus och en festlokal med kök både ute och inne.

Foto: Stadshem Fastighetsmäkleri.

– Här har du ett sommarboende med alla fördelar som du upplever i en central lägenhet, men med en sommarstugas lugn och en fantastisk växtlighet samt bästa solläge. I området visar sig det svenska föreningslivet från sin bästa sida där koloniföreningen anordnar många aktiviteter som midsommarfirande, skördefest, danskvällar med mera, säger mäklaren Andreas Bergström på Stadshem Fastighetsmäkleri, som förmedlar objektet.

Adress: Hallongången 134, Göteborg

Utgångspris: 990 000 kr

Här kan du se mer av stugan i Torpakolonin, Göteborg.