Bo på en ö – helt för dig själv

Har du alltid drömt om att bo helt själv på en ö? Då kanske den här fastigheten, som ligger i sjön Mjörn, är någonting för dig. Här bor du omgiven av naturen och vattnet – på en ö utan några andra hus. 

Få nyheter om bostadsmarknaden i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

På ön finns två stugor, en gäststuga och en bastu. Foto: Viktor Karlbäck, EFKT.

Det är på Stora Stenskär, i Alingsås, som ön ligger. Den närmaste parkeringen är vid fiskestugan i Simmenäs, och därefter är det cirka 5-10 minuters båtfärd fram till den skyddade viken på ön. Väl i land möts man av fastigheten som består av två hus, en gäststuga, en bastu och ett utedass.

– Att kunna äga ett fritidshus på en ö utan andra hus, hör till det unika. Att det finns el installerat gör också livet så mycket enklare. Ett extra hus för gäster skapar fina möjligheter till socialt umgänge, säger mäklaren Robert Larsvik på Fastighetsbyrån, som förmedlar bostaden. 

Här bor man helt bortkopplad från stadens brus. Foto: Viktor Karlbäck, EFKT.

Storstugan är om 46 kvm och består av ett sovrum, kök och matrum. Lillstugan är om 25 kvm, även den med ett sovrum, kök och matplats. Gäststugan är om 5,2 kvm och har plats för en dubbelsäng. Den vedeldade bastun byggdes 2016 och har en trappa direkt ner till sjön. 

Sjöutsikt från matplatsen. Foto: Viktor Karlbäck, EFKT.

Robert Larsvik har sålt liknande objekt tidigare, och tror att fastigheten kan locka köpare både från närområdet och utlandet. 

– Tidigare har det varit köpare som har haft ganska nära till sjön Mjörn, och som därmed har bättre möjlighet att utnyttja fastigheten mer. Men det har också funnits utländska spekulanter i samband med de försäljningarna, säger han avslutningsvis.

Vill du se mer av objektet? Klicka här.