Tingshuset i Moholm till salu: ”Arrestcellerna är kvar” 

Drömmer du om att bo i ett vackert hus med mycket historia? Då kan tingshuset i Moholm vara något för dig! Som ägare får du en villa med storslagna detaljer, snickarglädje – och de bevarade arrestcellerna från 50-talet.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Rob Darby/Husfoto.

I Moholm i Töreboda står det gamla tingshuset kvar i all sin prakt. För över hundra år sedan, redan 1891, stod fastigheten klar – och här bedrevs tingsverksamhet fram till 1970-talet. 

– Under 50-talet fanns Moholms polisstation här. Idag har den gamla tingssalen blivit till sällskapsytor, och i ena delen av huset finns de gamla arrestcellerna kvar, säger Evelina Levin på Svensk Fastighetsförmedling Mariestad, som förmedlar Tingshuset. 

Foto: Rob Darby/Husfoto.

På senare år har det dock bedrivit olika sorters verksamheter inom event i fastigheten, berättar hon vidare. Framförallt café, restaurang och bed and breakfast. 

Tingshuset har en boarea på 730 kvadratmeter, fördelat på 17 rum, och hela 100 kvadratmeter biarea. Det finns gott om tidstypiska detaljer kvar; takhöjden, paneler, stuckaturer, spegeldörrar, utsmyckade tak och den ståtliga tingssalen. 

Foto: Rob Darby/Husfoto.

”Det är magiskt”

– Det är en pampig fastighet som bär på historia. När du möts av takhöjden och målningarna som tingssalen bjuder in till är det magiskt. Alla ytor, möjligheter och de bevarade detaljer är något som verkligen tilltalar, säger Evelina Levin.

Foto: Rob Darby/Husfoto.

Objektet ligger ute på Hemnet med ett utgångspris på 4,2 miljoner kronor. Förutom ett pampigt gult hus, ingår även ett fullt utrustat restaurangkök och en lummig trädgård om 6 944 kvadratmeter. 

Vill du veta mer om tingshuset i Moholm? Klicka här.