Dörrar med modekänsla

Dörrtillverkaren Diplomat har inlett ett exklusivt samarbete med stilsäkra modemärket Minimarket. Under 2018 kommer samarbetet resultera i en unik dörr med hög modegrad. 

Foto: Peter Gehrke

I Diplomats dörrfabrik i småländska Bankeryd tycker man om specialbeställningar. Varje chans att tillverka dörrar som sticker ut, som passar in, som blir precis såsom kunden vill ha den – det är fabrikens specialitet. Nu ger Diplomat och Minimarket den modemedvetne en unik chans att skaffa en dörr utöver det vanliga.

– Vi är otroligt glada och stolta över samarbetet med Minimarket. Dörren är en bortglömd inredningsdetalj som kan visa personlighet och berätta något om vem du är, så modevärlden och vår dörrvärld är mycket närmare än vad man kanske tror, säger Mariette Lindsjö, Marketing and Innovation Director.

Systrarna Sofie, Pernilla och Jennifer Elvestedt är den formstarka trio som utgör Minimarket. Med absolut känsla för kvalitet och stilsäker formgivning inom print-, mode- och industridesign rör sig Minimarket världsvant på en internationell inrednings- och modescen. Bland alla utmärkelser märks priset som Årets designer vid Elle-galan 2010. Att designa en dörr är en ny spännande utmaning för designtrion. 

– En dörr är symbolisk, den skapar förväntningar och väcker frågor. Det har varit kul att utgå från mer ”poetiska” frågor och kombinera dem med produktionstekniska aspekter gällande klassiskt hantverk.  Hur mycket kan man påverka gränserna inom hantverket av dörrar? Ytterdörren går man igenom många gånger i sitt liv, det är kul att göra det till en bra upplevelse, säger Jennifer Elvestedt. 

Nu arbetar fabriken med att ta fram en prototyp som håller hög kvalitet utan att tumma på designen. Det är ett samarbete som ska framhäva dörrfabrikens allra skickligaste hantverk samtidigt som dörren ska få fram Minimarkets karaktäristiska lekfulla och eleganta formgivning. 

 Hur den färdiga dörren kommer att se ut?

– Jag kan säga så mycket som att det blir en krock mellan trä och metall, ett hantverk som bjuder på mer än ett lager, säger Pernilla Elvestedt hemlighetsfullt. 

Läs mer om Diplomats dörrar här.


Inwido har även lanserat Fönsterkollen som ger dig koll på väder, inbrott och mycket mer där du bor. Läs mer här.