En touch av Spanien i Göteborg

Bild: Erik Olsson

Skinande sol, iskall sangria och semestertider i Spanien. Den här villan för tankarna tillbaka till semestern och bäst av allt – du behöver bara leta dig till Göteborg. Inte konstigt att det här blev ett av de mest klickade objekten på Hemnet förra veckan.

Det är något magiskt med sluttande bergsbyar längs medelhavskusten: vita fasader, terrakotta-tak och blått hav. Det här huset fångar den stilen och kombinerar den med den svenska västkustens charm.

Blandning av gammalt och modernt

Huset, som ligger vid Nya Varvet och säljs av Erik Olsson, har åtta rum fördelade på 360 kvadrat över två plan. I alla rum kombineras gammalt med modernt. Det finns två altaner, en balkong samt en stor tomt.

Stengolv och stengolv

I hallen möter vita putsväggar de handplockade stenplattorna. Tar man ytterligare några steg in i köket möts man av ännu mer plattor, denna gång bländande vita som förstorar de redan generösa ytorna.

Bild: Erik Olsson

Medelhavscharm

Kombinationen av vitt och terrakotta påminner om husen längs kustbyarna i Spanien, både på husets utsida och insida. Andra detaljer som bidrar till den känslan är bland annat dörrvalven i entrén och de havsblå mosaikplattorna i badrummen samt poolen. Vem behöver drömma sig utomlands?

Bild: Erik Olsson

Utsikt i världsklass

Likt huset är även utsikten helt magnifik. Från fönstren på Koppargatan syns nämligen Göteborgs hela hamninlopp. En bättre utsikt får man leta efter, länge. För en lycklig köpare är letandet över.

Bild: Erik Olsson