Unikt stenhus i Falkenberg populärt på Hemnet

Strax utanför Falkenberg hittar vi ett unikt stenhus i vacker och lugn miljö. Bostaden var från början en ladugård men har under 2000-talet renoverats till en charmig tvåplansvilla. Här har man låtit stengrunden sätta karaktären för hela huset och så väl renoveringen som inredningen går i samma stil. Redan vid entrén blir man imponerad – en bred grusväg med egen rondell och en vacker stenmur som ramar in den 4 277 kvadratmeter stora tomten. Detta är helt klart en bostad utöver det vanliga.

Foto: Powered by Diakrit, Catharina Fletcher

– Nuvarande ägare har lagt ner mycket tid och kärlek på den gamla ladugårdsbyggnaden där det som bevarats är den vackra och gedigna gråstensgrunden, allt annat är nybyggt. Deras känsla för detaljer gör ju att huset verkligen ramas in i de mäktiga halländska omgivningarna där det ligger helt magiskt med utsikt mot Ätraforsdammen. Ingenting är slumpmässigt utfört utan minsta spik är noggrant genomtänkt. Ett drömhus helt enkelt, säger ansvarige mäklaren Johanna Knutsson på Mäklarhuset Falkenberg.

Foto: Powered by Diakrit, Michael Moqvist

Utöver den karaktäristiska interiören och exteriören har villan även balkong i alla solens väderstreck, öppen spis på båda plan samt högt till tak med vackra bjälkar på den övre våningen. Entréplanet har genomgående gråstensväggar och djupa fönsternischer som är specialtillverkade för att efterlikna originalstilen av en ladugård. Även i badrummen har man bevarat den rustika stilen genom att mura väggarna och använda badrumsinredning i ek.

Foto: Powered by Diakrit, Michael Moqvist

Stora sociala ytor präglar detta boende där det övre planet har en öppen planlösning mellan vardagsrum, matsal och kök. Den rustika trappan i ek, takbjälkarna och eldstaden ger en rustik och ombonad känsla. Här passar det lika bra att umgås stora sällskap som att läsa en bok framför brasan.

Foto: Powered by Diakrit, Michael Moqvist

Villan har tre stora sovrum med plats för dubbelsängar som ger utrymme för en hel familj. I Master Bedroom, som är beläget på övre planet, bjuds man på en fantastisk utsikt över lantidyllen och intilliggande hästhagar. Även här har man behållt den rustika stilen med bjälkar i taket och spröjs på de bågformade fönstren.

– Något som sticker ut är trädgården med alla växter, örter och blommor. Den är helt underbar. Den härliga mat- och vinkällaren och mysiga växthuset sätter verkligen pricken över i:et, säger ansvarige mäklaren Johanna Knutsson på Mäklarhuset Falkenberg.

Se objektet här