Paradvåning med stor potential – populärt på Hemnet

Ett renoveringsobjekt om 215 kvadratmeter belägen på Halmstads mest centrala gata blev det näst mest klickade objektet på Hemnet under vecka 3. Bostaden presenteras på ett unikt sätt med inspirationsbilder från en liknande lägenhet i samma förening, vilket har väckt stort intresse. I dagsläget har annonsen blivit klickad över 15 000 gånger – vi förstår varför.

Matsal. Fotograf: Anna Persson (Husfoto).

I denna vackra byggnad vid namn Sternerska palatset från 1907 finner vi en paradvåning med stora sociala ytor och en tillhörande takterrass om ca 100 kvadratmeter. Med ursprungsdetaljer som parkettgolv, stuckaturer, kakelugnar och stora fönster har denna våning potential att bli ett hem utöver det vanliga. För att skapa en bild av hur bostaden kan förvandlas har mäklaren valt att visa en liknande våning i föreningen som genomgått en omfattande renovering.

Vardagsrum. Fotograf: Anna Persson (Husfoto).

 

Lägenhetens hörnläge och att rummen ligger i fil ger ett fantastiskt ljusinsläpp i såväl matsal som vardagsrum. Mellan rummen finns tidstypiska skjutdörrar i trä som gör det enkelt att skärma av.

– Att hitta en liknande bostadsrätt i Halmstad är svårt. För det första är läget så centralt det kan bli. Det är den enda bostadsrättsföreningen på Storgatan, en av de populäraste shoppinggatorna. Lägenheten i sig är en unik sekelskiftesvåning om otroliga 215 kvm med möjlighet att skapa en inbjudande takterrass om ca 100 kvm. Invändigt kan man frossa i stora kakelugnar, vackra stavparkettgolv, skjutdörrspartier och jugendfönster, säger ansvarige mäklaren Lovisa Ljung på Svensk Fastighetsförmedling.

Kök. Fotograf: Anna Persson (Husfoto).

Köket är placerat i bostadens ena ände och nås genom en långsmal hall. Här ligger idag ett äldre klinkergolv som grannlägenheten bytt ut till genomgående marmor mellan kök och hall. Takhöjden och den praktiska planlösningen gör det möjligt att bygga mycket förvaring samt en enklare matplats. Från köket finns även utgång till ett ytterligare trapphus där man når källar- och vindsförråd.

Sovrum. Fotograf: Anna Persson (Husfoto).

Av bostadens totala sex rum är åtminstone tre möjliga sovrum i diverse storlekar, varav ett med tillhörande badrum. I grannlägenheten har man valt att göra ett av dessa till walk in closet, men de fungerar lika bra att inreda som lekrum, sovrum eller kontor.

– Intresset för våningen har varit stort från dag ett. Den officiella visningen blev snabbt fullbokad och spekulanterna har varit av blandad ålder, mestadels från Halmstad med omnejd. Till och med barnfamiljer har varit intresserade då de ser detta som ett alternativ till att bo i hus. Den generösa boytan, möjligheten till att vistas utomhus kombinerat med det centrala läget lockar troligtvis mest, säger ansvarige mäklaren Lovisa Ljung på Svensk Fastighetsförmedling.

Länk till objektet