Förvaltarbostad mest klickad på Hemnet

I Skinnskatteberg ligger den mest klickade bostaden på Hemnet vecka 47, en förvaltarbostad belägen i vacker bruksmiljö med charmiga originaldetaljer och vinkällare.

Foto: Utsikten Foto

Förvaltarbostaden uppfördes 1804 i Karmansbos bruksmiljö och är idag en bostad omgärdad av stor lummig trädgårdstomt invid Hedströmmen.

Många av husets originaldetaljer som bergslagskamin, kakelugnar och trägolv finns bevarade och tillför en historisk charm. Bostadens totalyta om 340 kvadratmeter rymmer totalt nio rum och omfattar bland annat kök, salong, bibliotek, vinkällare, fyra sovrum och två badrum.

– Personligen tycker jag det är en fantastisk byggnad, visserligen med visst renoveringsbehov men å andra sidan med mycket originaldetaljer bevarade. Den ligger också i Karmansbos vackra bruksmiljö med Hedströmmen som rinner alldeles nedanför byggnaden, berättar Niclas Andersson, mäklare på Fastighetsbyrån.

På tomten finns även ett tillhörande stall som under 2000-talet byggdes om och inreddes som bostadshus samt en bagarstuga.

Läs mer om bostaden här.

Foto: Utsikten Foto

Foto: Utsikten Foto