Arkitektritad villa med utsikt över Öresund mest klickad

En 307 kvadratmeter pampig villa från 1909 var den mest klickade bostaden på Hemnet vecka 10. Med sina 8 rum, charmiga originaldetaljer och utsikt över Öresund är det kanske inte så konstigt.

Gör som 120 000 andra redan gjort – registrera dig för Hemnets nyhetsbrev. 

Bild: Mäklarhuset Landskrona

I Landskrona hittar vi veckans klicktopp, en ståtlig villa med influenser från både jugend och nationalromantiken. Huset ritades omkring 1909 av arkitekten Fredrik Sundbärg som även ligger bakom Örenäs slott och Stadsteatern i Landskrona. 

Huset är totalt 307 kvadratmeter stort fördelat på 8 rum och kök. Därtill tillkommer även en trädgård på 2002 kvadratmeter med utsikt över Öresund. 

Bild: Mäklarhuset Landskrona

Under 2018 renoverades stora delar av bostaden och stor möda har lagts på att bevara originaldetaljer, berättar Jonny Svantesson på Mäklarhuset Landskrona, som förmedlar objektet.

– Det som sticker ut, förutom arkitekturen och läget, är de ombyggnader man genomfört och det sätt som dessa för samman dagens krav på öppna ytor och husets originalutförande och tidstypiska layout, säger han.

Bild: Mäklarhuset Landskrona

Hur har intresset varit? 

– Det har varit stort överlag, inte minst nyfikenheten. En fastighet av denna dignitet på ett läge som detta går naturligtvis ofta hand i hand med en prislapp som inte tilltalar alla, säger Jonny.

Huset har i skrivande stund nära 38 000 besök på Hemnet. 

Vill du veta mer? Klicka här.