Etagevåning med solig terrass på söder mest klickad

På Mariaberget med fri utsikt över Stockholms takåsar ligger den arkitektinredda etagevåningen som lockade flest klick på Hemnet vecka 14. Den rymliga terrassen med sol från morgon till kväll för tankarna till varma sommardagar. 

Bild: Wrede Fastighetsmäkleri.

Mariaberget är ett av Södermalms mest populära områden med sitt lugna läge i kombination med närhet till service, restauranger och butiker längs Hornsgatan och Mariatorget. Här hittar vi, i ett hus från 1968, den uppmärksammade lägenheten på 115 kvadrat om fyra rum och kök. 

Lägenheten är fördelad på två plan med både terrass och en fransk balkong i soligt söderläge. Terrassen med ingång från sovrummet har plats för soffhörna, matplats och grill. Det stora intresset för bostaden har synts inte minst på visning berättar mäklaren Mats Lagerkvist på Wrede Fastighetsmäkleri. 

Bild: Wrede Fastighetsmäkleri.

— Köparen kan vänta sig grillkvällar på terrassen i solnedgången med utsikt över takåsarna. Kombinationen av utsikten från terrassen, det attraktiva området samt garageplats i huset gör att den här etagevåningen sticker ut, säger Mats Lagerkvist.

Lägenheten går i lugna kulörer och har generöst ljusinsläpp från fönsterna. På entréplan finns kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köket är fullutrustat med matplats och har stänkskydd och bänkskiva av marmor. Vardagsrummet har en bred fransk balkong med dubbeldörrar. 

Bild: Wrede Fastighetsmäkleri.

På samma plan finns även hallen med en stor klädkammare, badrum och två sovrum med plats för dubbelsäng. På övre plan ligger ett ljust master bedroom med plats för förvaring och utgång till den stora terrassen. 

I skrivande stund har bostaden kommit upp i 40 370 besök på Hemnet. 

Vill du läsa mer om lägenheten? Klicka här.