Takvåning högst upp i vattentorn mest klickad

Här är boendet för dig som gillar höga höjder. I Solna hittar vi takvåningen i det renoverade vattentornet som lockade mest klick på Hemnet i veckan. Bostaden imponerar med sin vidsträckta utsikt över både stad och sjö. 

Bild: Urban by ESNY.

Vattentornet i rött tegel från 1910 har renoverats med trendiga materialval och modern planlösning i kombination med bevarad sekelskifteskänsla. Lägenheten på 98 kvadratmeter och 3,5 rum är uppdelad på två plan och från övervåningen når man takterrassen med utsikt långt över Stockholms takåsar.

— Här bor man högst upp i vattentornet med himmeln som granne och erbjuds ett av Stockholms bästa utsiktsläge i tre väderstreck. Ytterst smakfullt renoverad bostad i etagé där moderna och påkostade materialval möter välbevarad kulturhistorisk charm. Bostaden kännetecknas av en rymlig planlösning med fantastiska ljusinsläpp, säger mäklaren Pascal Georgsson på Urban by ESNY.

Bild: Urban by ESNY.

På övervåningen ligger köket i öppen planlösning med vardagsrummet. Valnötsbetsade köksluckor och det mörka trägolvet är en varm kontrast mot köksbänken i Arabescato-marmor. De fyra fönsterpartierna i rummet släpper in ljus från alla håll. 

— När man kliver uppför spiraltrappan på övre plan är det som att kliva upp på en utsiktsplats. Från terrassen i söderläge har man fri utsikt över Stockholms innerstad med alla dess landsmärken, mot norr har man Råsundasjön och Lötsjön i framkant. Bostaden är totalrenoverad och inredningsarkitekten la stort fokus runt att formge en lägenhet som är ingen annan lik, förklarar han. 

Bild: Urban by ESNY.

Mitt i rummet leder en gedigen spiraltrappa ner mot entrévåningen. Där finns badrum, två sovrum, walk-in closet och hall. Båda sovrummen har plats för dubbelsäng och master bedroom har direkt ingång till klädkammaren. Badrummet har klassiska välvda fönster och både golv och handfat i natursten. Intresset för den unika takvåningen har varit stort bekräftar mäklaren. 

— Vi har sett ett högt tryck bland intressenter. Det är sällan som man får en chans till att förvärva en lägenhet i en så unik fastighet med så pass hög standard, berättar Pascal avslutningsvis.

I skrivande stund har bostaden 50 170 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om takvåningen? Klicka här.