Våning i Vasastan mest klickad: ”Som en villa på taket”

Veckans mest klickade objekt på Hemnet blev en spektakulär takvåning fördelad på hela tre plan högst upp i huset. Från terrasserna har man fri utsikt över Vasastan och Norrmalms takåsar.– Det känns nästan som om någon har lyft en större privatvilla på plats, högt över innerstaden, säger mäklaren Tina Engström på Bjurfors Vasastan.

Bild: Peo Bengtsson för Bjurfors Vasastan.

På lugna Döbelnsgatan, två tvärgator upp från Sveavägen, hittar vi den rymliga vindsvåningen. Bostaden på 218 kvadratmeter är uppdelad i tre etage. Utöver två insynsskyddade takterrasser och två balkonger har våningen bland annat fem sovrum, två badrum, flera sociala ytor samt en öppen spis.

– Förutom det man ser i annonsen där terrasserna såklart sticker ut, är det känslan man får på plats, att man verkligen upplever det som att man är i en villa. Fast utan tomtarbetet då! Här är tomten ersatt med en härlig vy, berättar hon.

Bild: Peo Bengtsson för Bjurfors Vasastan.

I entréplanets öppna planlösning finns stora sällskapsytor, kök, matsal och en rundad lounge med heltäckande glaspartier mot utsikten och terrasserna. 

Här flödar ljuset in från de stora glaspartierna, fönsterkuporna och takfönsterna. Taket är öppet upp till nock med synliga takbjälkar. Här finns även detaljer som frilagt tegel och flera djupa takkupor.

En trappa upp finns ett avskiljt och ljust sovrum med tre takfönster. En trappa ner från entréplanet finns husets översta ordinarie bostadsplan med detaljer från 1937. Här finns ett stort bibliotek, ett sovrum samt våningens stora master bedroom intill badrummet.

Bild: Peo Bengtsson för Bjurfors Vasastan.

Takvåningen har fått stor uppmärksamhet bekräftar mäklaren Tina och hon tror att både den unika planlösningen och utsikten ligger bakom det stora intresset.

– En underbar vindsvåning där bra disposition med en helt privat del en trappa ner och stora sällskapsytor över ett helt våningsplan verkligen är något utöver det vanliga. Den har också fantastisk utsikt och är helt enkelt riktigt unik. En villa på taket, säger hon avslutningsvis.

I skrivande stund har bostaden kommit upp i över 45 000 klick.

Vill du läsa mer om vindsvåningen? Klicka här.