Slottsvåning intill Mälaren mest klickad

Drömmer du om att bo i ett slott? Då kan den drömmen bli verklighet nu! En våning i Lennartsnäs slott, precis intill Görvälnfjärden i Mälaren, ligger ute till försäljning.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Per Jansson Fastighetsförmedling

Slottet, som är vecka 21 mest klickade objekt, byggdes 1787 och ligger i Kungsängen. Lennartsnäs har fått sitt namn efter fältmarskalken Lennart Torstensson och säteriet ärvdes av hans son – Anders Torstensson. Lägenheten består av sex rum och kök och är 207 kvadratmeter stor. Utöver det finns en biarea på 55 kvadratmeter.

– Det som sticker ut med objektet är egentligen kombinationen av allt – idyllisk naturskön kulturmiljö, sjötomt, fiske, tennis, ridning, golf och en vacker bostad, till det priset, säger Anna Jonasson, mäklare på Per Jansson Fastighetsförmedling, som förmedlar bostaden.

Foto: Per Jansson Fastighetsförmedling

Förutom en pampig slottspark och tillhörande allé, finns mycket vacker natur i närområdet, berättar Anna.

– Här kan man förvänta sig livskvalitet utöver det vanliga! Att kunna bo i en sådan här miljö med pendlingsavstånd till Stockholms innerstad är helt unik. Eftersom det är en bostadsrätt slipper du dessutom vara själv med allt ansvar, lagom engagemang som bara är ett nöje istället för betungande, säger hon.

Foto: Per Jansson Fastighetsförmedling

Samtidigt som lägenheten är i gott skick med nyligen genomförda renoveringar, har den en genuin karaktär tack vare de välbehållna originaldetaljerna. Här har man valt att bevara kakelugnar, det ursprungliga köket, kryssvalv samt kalkstens- och plankgolv. 

– Till en början är det svårt att nå ut, det kräver mer tid och det har vi räknat med. Det är inte så många som har lagt in sökkriterierna “bostadsrätt i slott med sjötomt i Kungsängen”, säger Anna Jonasson. 

I skrivande stund har bostaden över 26 600 klick.

Vill du läsa mer om lägenheten? Klicka här.