Unikt sekelskifteshus i Bergslagen lockar mest klick

Ett unikt sekelskifteshus med tinnar och torn blev Hemnets mest klickade objekt vecka 47. Från det tre våningar höga huset får du utsikt över Åmänningens vatten.

– Huset och omgivningarna är idylliskt under alla årstider, säger mäklaren Markus Elias på Historiska Hem. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Bild: Historiska Hem.

I den gamla bruksorten Ängelsberg vid sjön Åmänningen i Bergslagen ligger det vita huset från 1907. Huset tornar upp sig bakom träden med flera verandor och bevarade originaldetaljer. På 1920-talet drevs pensionat i byggnaden, och du som vill kan idag hyra ut nedervåningen som ett eget boende. 

– Samhället Ängelsberg i Bergslagen är nästan löjligt pittoreskt där det ligger på en kulle med utsikt över sjön Åmänningen och slottsliknande villor. För den som tycker om naturupplevelser och utflykter med historisk anknytning finns det oändligt med saker att göra här, berättar Markus Elias. 

Bild: Historiska Hem.

Husets våningar har stora rum med klassiska attribut som spegeldörrar, plankgolv, utsmyckade tak och stora originalfönster. Huset omges av en lummig och parkliknande trädgård med högväxta träd. På en av verandorna finns en vedeldad jacuzzi för mysiga kvällar och på tomten finns även en friggebod. 

– Huset i sig är stort men samtidigt mysigt. Invändigt har nuvarande ägare renoverat väldigt smakfullt med tidstypiska tapeter och färger. Huset och omgivningarna är idylliskt under alla årstider, säger Markus Elias. 

Bild: Historiska Hem.

– Den som köper huset kan förvänta sig upplevelsen av att få bo i en pampig, men ändå mysig och ombonad, villa med tinnar och torn och sjöutsikt. Bil- eller tågfärden till huset är trevlig och bjuder på vackra vyer, säger Markus Elias avslutningsvis.