Exklusiv vindsvåning i Stockholm mest klickad

Det är på Tomtebogatan, mitt i hjärtat av Birkastan, som den här exklusiva 4-rummaren ligger belägen. Med de storslagna panoramavyerna över Stockholm tog sig lägenheten till första plats som Hemnets mest klickade objekt vecka 4.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Sylwan/Historiska Hem. 

Utsikten, den inglasade balkongen och den slående takhöjden är några exempel på vad som får den här våningen att sticka ut extra mycket. Lägenheten byggdes 1908 och består av 152 rymliga och välplanerade kvadratmeter.

– Här kan du förvänta dig en boendesituation i särklass. Den här unika vindsvåningen i hjärtat av Birkastan för tankarna till ett penthouse på Upper East Side i New York. Du köper inte en lägenhet, du köper en livsstil, säger mäklaren Konstantin Dallas som förmedlar bostaden.

Foto: Sylwan/Historiska Hem. 

Bostadens alla rum genomsyras av en luftig och öppen känsla i kombination med smarta, platsbyggda lösningar. Utöver den egna bastun och det nyrenoverade köket finns en fungerande öppen spis i hjärtat av vardagsrummet. Våningen har lockat många intressenter, berättar Konstantin.

– Intresset av den här typen av objekt är alltid stort. Den här gången har trycket varit lite extra högt, vilket inte är så förvånande med tanke på lägenhetens särprägel, säger han.

En trappa upp hittar man den egna, nyrenoverade takterrassen som har ett helt privat och ostört läge. Under soliga dagar kan man njuta av solens strålar från morgon till kväll, samtidigt som man har en enastående vy över Stockholm.

Foto: Sylwan/Historiska Hem. 

– Om jag ska välja en sak som sticker ut extra mycket så är det den fantastiska takterrassen. Innerstadens takåsar är, mer än kanske någon annan arkitektonisk detalj, själva symbolen av Stockholm. När man står här och blickar ut över den milsvida utsikten är det svårt att inte känna sig som en del av huvudstadens historia, säger Konstantin avslutningsvis.

I skrivande stund har lägenheten kommit upp i över 54 200 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om lägenheten? Klicka här!