Unikt townhouse fortsätter locka: ”Exceptionellt”

Ett gediget townhouse från 1883 i Göteborg blev Hemnets mest klickade objekt både vecka 7 och 8. Bakom den röda tegelfasaden gömmer sig hela 11 rum – fyllda med välbevarade originaldetaljer. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Bild: Ahre Villor & Våningar.

I stadsdelen Annedal i Göteborg hittar vi den över 140 år gamla tegelvillan vars annons snabbt lockat flera tiotusentals besökare på Hemnet. Boytan på 323 kvadratmeter är fördelad på två etagelägenheter med sammanlagt 11 rum och 3 vindsrum. Längst ner i huset finns även en lyxigt inredd källarvåning med spa och vinkällare.

– Köparen kan förvänta sig ett mycket trivsamt boende med ett flexibelt nyttjande i en historisk miljö, säger mäklaren Tomas Ahre på Ahre Villor & Våningar som förmedlar objektet. 

Huset totalrenoverades 2014 och rustades upp med nya kök och badrum. Men det finns mycket kvar som knyter an till det sena 1800-talet då villans arkitekt Victor Adler verkade. Huset kan bland annat stoltsera med 4 kakelugnar, 2 öppna spisar, vaxade plankgolv och höga spröjsade fönster i djupa nischer.

– Arkitekten Adler ritade även flera kända byggnader i Göteborg som exempelvis Saluhallen, Riksbankshuset och Frimurarlogen. Stilen kan beskrivas som det sena 1800-talets tegelarkitektur, berättar Tomas Ahre.

Bild: Ahre Villor & Våningar.

Både trägolven och väggarna är genomgående ljusa och på flera ställen i huset har rustika tegelväggar och takbjälkar tagits fram som en fin kontrast mot det vita. I den översta etagevåningen är det öppet till nock med över 4 meter i takhöjd i flera rum.

Trappan mellan våningarna är i kalksten och vittnar om stegen som gått där i över 140 år. En mäktig och trygg känsla tycker mäklaren Tomas Ahre. 

– Den påtagande 1800-talsmiljön, i kombination med stora boytor och ett fint renoverat skick med stor hänsyn till originalen är exceptionellt, säger han.

Bild: Ahre Villor & Våningar.

Tillsammans med den murriga tegelfasaden har även trädgården en gammaldags stil, omgiven av röda rosor. Tomten är friköpt och rymmer en uteplats med sittgrupp och flera parkeringsplatser. Ja, det är helt enkelt inte svårt att förstå varför villan väcker så stort intresse.

– Det är ett mycket stort intresse för fastigheten. Som uppmärksamheten på Hemnet, med över 22 000 klick redan första veckan, säger Tomas Ahre avslutningsvis.

I skrivande stund har villan kommit upp i över 30 000 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om objektet? Klicka här.