Stilren villa i naturskönt läge lockade tiotusentals klick

Ett klimatsmart hus en kvart från Göteborg blev Hemnets mest klickade objekt vecka 17. Den vita villan är stilren och modern med solceller på taket som producerar egen el.

– Förutom arkitekturen och den ljuvliga tomten så är det de låga driftskostnaderna som gör att detta hem skiljer sig från mängden, säger mäklaren Helena Wingolf på Strandvägens Mäkleri som förmedlar objektet.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Strandvägens Mäkleri.

Veckans klicktopp hittar du i Jennylund i Ale kommun. Det är ett boende för dig som vill bo fint och bekvämt men med ovanligt låga driftkostnader. 

– Man brukar säga att en vanlig villa drar cirka 20 000 kWh på ett år. Denna villa förbrukar endast 7 000 kWh. Huset är byggt efter principen att skapa ett så tätt klimatskal som möjligt för att sedan ta tillvara på solvärme, och den energi som människorna i huset skapar. Detta gör att man behöver tillföra minimalt med energi då huset även är utrustat med solceller, berättar Helena Wingolf.

Huset byggdes 2012 och har fem rum fördelade på 130 kvadratmeter. Arkitekturen är minimalistisk med raka linjer och stora fönster. Väggarna är vita och kontrasterar mot det varma trägolvet som finns i hela huset. Planlösningen är öppen mellan vardagsrum och kök och vid matplatsen mitt i rummet finns en braskamin att tända på kalla kvällar. 

Foto: Strandvägens Mäkleri.

– Villan passar den medvetna familjen som vill leva nära naturen, men också värdesätter design. Här finns en slags finstämd och avskalad arkitektur och en närhet till naturen som är ovanlig. Det rimmar också väldigt väl med tanke på hur energisnålt huset är, man lever nära naturen samtidigt som man värnar om naturens resurser, säger Helena Wingolf.

Jennylund, där villan ligger, är ett lugnt område med mycket skog och vandringsleder. En promenad bort ligger en badsjö och skogen runt huset skapar ett lugnt läge att slappna av på.

– Livet i Jennylund är lugnt och skönt, samtidigt är det bara 15 minuters tågresa från Göteborgscentral. Här bor man omgiven av skog, vandringsleder och hästhagar. Den omgivande trädgården är både insynsskyddad och solig och som gjord för lata härliga dagar, säger Helena Wingolf.

Foto: Strandvägens Mäkleri.

Objektet har i skrivande stund kommit upp i över 25 200 klick på Hemnet. Även om huset fått mycket uppmärksamhet, märker Helena Wingolf att försäljningstiderna är längre så som marknaden ser ut nu.

– Det har varit ett stort intresse för huset, alla som kommer hit uppskattar det, trädgården och läget. Just nu tar varje försäljning lite längre tid, men det är så det är just nu, säger Helena Wingolf avslutningsvis.

Vill du veta mer om veckans klicktopp? Klicka här.