Nyrenoverad lägenhet i Stockholm mest klickad

På Södermalm i Stockholm hittar vi objektet som lockade mest klick under vecka 21 på Hemnet. Lägenheten, som nyligen genomgått en påkostad totalrenovering, ligger på ett högt läge med vackert ljusflöde och minimal insyn. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Bostadsfoto för Svenska Mäklarhuset.

Fri utsikt över vackra gårdar och fullvuxna träd, stora fönsterpartier och generös takhöjd är några exempel på varför lägenheten på Åsögatan i Stockholm väckt så mångas intresse. Lägenheten har nyligen totalrenoverats och har genomgående smakfulla material- och kulörval där ingenting lämnats åt slumpen. 

– Det som sticker ut extra mycket med bostaden är de stora fönsterpartierna. Men även den rofyllda utsikten över stora gårdar och fullvuxna träd. Extra lyxigt är det att ha ett sovrum med anslutande badrum, säger mäklaren Andreas Bratt på Svenska Mäklarhuset Hammarby Sjöstad, som förmedlar bostaden. 

Foto: Bostadsfoto för Svenska Mäklarhuset.

Lägenheten är från 1929 och är om 98 kvadratmeter. Här bor man med tidstypiska detaljer såsom vackra vägglister, smyckade snickerier och takrosetter. På golven varvas fiskbensparketten med furuplank och marmor. 

Bostadens mittpunkt är köket där de breda marmorbänkarna och köksön gör matlagningen till ett nöje. I det anslutande vardagsrummet finns en bred, platsbyggd bokhylla som ramar in rummet på ett behagligt sätt. De två sovrummen ligger båda mot den stora öppna innergården. Tack vare det höga läget bor man med minimal insyn och ett härligt ljusinsläpp. 

– Det här är en ljus, härlig lägenhet med ett fantastiskt läge eftersom du har både lugnet och nära till folklivet. Lägenheten har totalrenoverats på ett väldigt smakfullt sätt, med vackra färgsättningar och kvalitativa materialval, säger Andreas. 

Foto: Bostadsfoto för Svenska Mäklarhuset.

Trots att lägenheten ligger i nära anslutning till Nytorget slås man av tystnaden. Här bor du i ett mysigt kvarter där du kan njuta av Stig Claesons park och vyerna över Sofia kyrka.

I skrivande stund har lägenheten kommit upp i över 15 200 klick på Hemnet. 

Vill du läsa mer om lägenheten? Klicka här.